Fruselva adquireix el grup alimentari Costa Concentrados Levantinos

L’operació posiciona Fruselva i Masergrup en el sector de l’alimentació espanyol i europeu

Agència de Ciberseguretat de Catalunya / Albinyana

El grup empresarial MaserGrup - Fruselva, amb activitat productiva en els sectors de l'alimentació i les begudes, ha signat recentment un acord d'adquisició i presa de control del grup alimentari Costa Concentrados Levantinos SL a través de l'empresa Fruselva.

Costa Concentrados Levatinos és una companyia amb orígens valencians. Va sorgir de l'emprenedoria de la família Costa el 1897 a Albal (València) amb l'objectiu de crear un concentrat de xufla únic. Actualment, el grup manté el departament de compres de la Comunitat Valenciana i continuen formant part de l'actual plantilla de la companyia alguns integrants de la família. El 2002, el grup orxater va passar a mans de l'empresari Joan Escoda, que va ampliar la línia de negoci i el rumb de l'empresa. Actualment, es dedica al sector de l'alimentació, compta amb una planta pròpia a Riudoms (Tarragona) de fabricació de begudes amb origen vegetal i orxates, d'especialitats ecològiques, sense gluten, i d'una gran especialitat de llets vegetals plant-based, caldos i sopes.

Costa Concentrados Levantinos és propietària de marques tan reconegudes en el mercat espanyol com Amandín, Costa i Costa Eco. Gran part del seu negoci consisteix en el co-manufacturing per a alguns dels principals retailers del país. Aquest és un punt estratègic per a l'acord entre ambdós grups.

Al seu torn, el grup MaserGrup, fundat el 1997 i presidit per l'industrial Xavier Marínez i Serra, compta amb dues empreses de referència en el sector food&beverage espanyol: Fruselva i Vermuts Miró, el primer productor de vermut espanyol.

Fruselva, companyia co-manufacturer d'alimentació infantil especialitzada en el format pouch, es va fundar el 2008, i compta amb presència majoritària al mercat internacional. Des de les seves fàbriques de Xile i Colòmbia produeix més de 250 milions d'unitats a l'any, que es comercialitzen en 27 països, incloent els principals supermercats del continent americà, com Walmart, Kroger, Aldi i Lidl, entre d'altres.

Amb aquesta operació, Masergrup i Fruselva reforçaran la seva posició en el sector de l'alimentació espanyol i europeu, especialment en el private label i el co-manufacturing, i afegiran a la seva gamma de productes d'alimentació infantil una gamma completa plant-based dins de l'estratègia de sostenibilitat i d'oferir productes accessibles, nutricionals i competitius als consumidors. En aquest àmbit, i tal com ho indica el pla estratègic i comercial de la companyia, un dels principals objectius és establir noves aliances dins de la indústria plant-based amb reconegudes companyies líders del sector.

En relació amb el perímetre de l'operació, la compra representa l'adquisició per part de MaserGrup del 100% de Comercial Agroalimentaria SL, Costa Concentrados Levantinos SL i Vegemix SL, i del 50% de l'empresa Murciana Nutriops SL, propietària de marques com Ecomil, Dietemil, Diemeno, Diedam, Biolecibran, Vegemil o KioBio, entre d'altres, marques que es comercialitzen en més de 40 països.

Llets vegetals, un mercat en creixement

La fàbrica de Riudoms compta amb línies d'envasament industrial Tetra Pak per a llets vegetals, a les quals Fruselva sumarà línies d'envasament pouch per a l'alimentació infantil.

La nova planta permetrà a Fruselva especialitzar-se en el camp de les llets vegetals, un mercat en expansió i que encaixa amb la filosofia plant-based de la companyia. El consum de llets d'origen vegetal ha experimentat un significatiu augment durant els últims anys, impulsat per la creixent consciència sobre salut, sostenibilitat i les preferències dietètiques.

El segment de begudes vegetals ja representa la categoria més gran d'aliments d'origen vegetal, amb una taxa de creixement anual mundial prevista del 15,5% des del 2022 fins al 2029, tal com ho afirma l'informe de Data Bridge sobre el mercat mundial de la llet d'origen vegetal. Segons dades del 2022, recopilades per ProVeg International, les llets vegetals ja estan en el 37% de les llars espanyoles, els majors consumidors de begudes vegetals per persona a Europa, segons l'estudi Smart Protein, finançat per la UE.

Fruselva augmentarà 3,9 MEUR la seva partida d'innovació

Fruselva compta amb un departament d'I+D de referència a Europa i equips locals en cadascuna de les seves fàbriques. Aquest 2023 ha invertit 1,3 MEUR en diferents projectes d'investigació sobre alimentació saludable, sostenible i funcional. La previsió per al 2024 és ampliar el focus en I+D, en partenariat amb clients i centres d'investigació, amb una inversió total de 5,2 MEUR.

Actualment, participa en sis projectes, entre Catalunya, Espanya i Europa, i en lidera alguns relacionats amb la millora nutricional i la salut, com Immune Kids, Senva Fun i Faro-i, enfocats a l'estudi d'aliments funcionals que permetran millorar la salut del consumidor infantil i de la tercera edat.

Notícies relacionades