El Grup Tòtem presenta Twins, la seva cervesa artesanal

L'alcalde de Tarragona ha apadrinat aquest nou projecte que es comercialitzarà al nou brewpub del grup, l'Original

Tarragona té un altre cervesa artesanal, la que ha creat el Grup Tòtem. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, acompanyat pel regidor d'Hisenda de l’Ajuntament de Tarragona, Pau Pérez, ha apadrinat aquest divendres la presentació de la nova cervesa artesana de Tarragona, Twins, del Grup Tòtem.

L'alcalde de Tarragona ha valorat les sinergies entre "gent jove, de Tarragona, amb ganes d'emprendre i un grup sòlid de llarga trajectòria com el Tòtem". I ha afegit que les festes de Santa Tecla són el millor marc per donar a conèixer productes com el de Twins, “que ens fa treure l'orgull tarragoní". Josep Fèlix Ballleteros ha volgut deixar clar, abans que res, “que recomano un consum responsable i saludable, i si és d'un producte artesà de qualitat com aquest, encara millor", ha manifestat.

Twins és un projecte comú nascut fa mig any del Grup Tòtem i les germanes Núria i Montse Yago Allué, que han creat la seva primera marca pròpia de cerveses després de l'experiència acumulada durant el seu pas per la fàbrica de cervesa artesanal Rosita, una de les marques de referència a Tarragona i arreu. La producció inicial, que es comercialitzarà principalment a l’establiment l'Original és de 4.000 litres mensuals. En breu, però, es presentaran els nous punts de venda de la nova cervesa.

La producció inicial, que es comercialitzarà principalment a l'establiment l'Original és de 4.000 litres mensuals

Sebastià Cabré, en representació de Grup Tòtem, ha destacat durant la presentació de Twins que aquesta iniciativa és un exemple de fusió "entre l'experiència i l'emprenedoria" i que "aspira realment a convertir-se en una experiència turística en el món de les cerveses artesanes, i que en el cas del Original permet oferir un centenar de marques catalanes ". "És també -ha explicat- un gir en el model de negoci cap a fórmules d'èxit molt implantades a Europa central o Estats Units, que ens permeten explorar una cosa tan incipient a Tarragona com el mercat de les cerveses artesanals".

La posada de llarg s’ha fet al nou brewpub Original (carrer Lleida, 17-19), que neix amb un concepte de gastroteca i que tindrà la cervesa Twins com una de les seves principals senyes d'identitat.

Els convidats a l'acte de presentació han pogut degustar els quatre tipus de Twins que inicialment es van a comercialitzar i que han adoptat noms llatins (Tempus Fugit i In Solem, les dues més lleugeres, i Carpe Diem i Insomnium, les dues amb més cos) en homenatge a la Tàrraco romana i a la proximitat del pub Original al Fòrum de la Colònia. Com a producte més innovador de la gamma, Insomnium és una cervesa negra amb cafè en lloc dels clàssics tocs de regalèssia.