La ‘Pollada’ aplega un miler de persones al Serrallo

El restaurant ‘El Taller’ importa aquesta festa popular peruana que té la carn de pollastre com a protagonista

Helder Moya / Tarragona

L'esperit de les 'Polladas' del Perú ha arribat a Tarragona gràcies a El Taller Restaurant, situat al barri mariner del Serrallo, i amb l'objectiu de portar a terme un acte dedicat al carrer Sant Pere, el diumenge 2 de juliol, i coincidint amb la finalització de les festes de Sant Pere.

Al Perú les conegudes com 'Polladas' van néixer als anys 70, com a una de les pràctiques més populars per a recaptar fons de manera ràpida, per culpa de la crisi que assolava al país llatinoamericà. Si es necessitaven ingressos d'emergència i no es volia acudir a un banc a per un préstec bancari, la solució passava per oferir als amics, familiars o coneguts un deliciós plat de pollastre amb 'papas sancochadas' i amanida. Un àpat festiu, acompanyat de bona música i beguda perquè els assistents es divertissin mentre ajudaven econòmicament a l'organitzador.

Els responsables del restaurant El Taller la van fer grossa «jaleo, carrer i passar-ho bé a la primera Pollada. Han passat per aquí prop d'un miler de persones en una festa on la gastronomia i la música no han parat. Ens ha sobrepassat el que esperàvem» explica Òscar Garcia, copropietari del Taller Restaurant, conjuntament amb el Jorge Huima, xef de l'establiment, peruà de naixement, de mare japonesa i amb un amor per Tarragona infinit.

Bons companys de festa

El pollastre marinat a la brasa, el 'cebiche', la fideuà, i els musclos amb salsa patxamanquera han delectat els paladars dels assistents que s'han acostat al número 14 del carrer Sant Pere. La idea de portar a terme aquesta 'Pollada' popular feia anys que li rondava pel cap al Jorge Huima, ara bé, no ha estat fins aquest 2023 que s'ha materialitzat «és una iniciativa cent per cent del Taller Restaurant i que neix de la necessitat de sortir de la rutina i omplir de vida el barri serrallenc, amb el que ens sentim molt identificats».

Notícies relacionades