Les Capçades, una experiència de relaxació i natura a la Terra Alta

Helder Moya / Horta de Sant Joan

Anna Miralles i la seva germana Núri són les responsables de l'Hotel Les Capçades. Un hotel rural 3* situat a la població d'Horta de Sant Joan. Un establiment que l'any vinent celebrarà dues dècades d'existència i ho farà amb molt bon estat de salut.

L'Anna va néixer fa 45 anys entre olles i olletes, en el si d'una família històrica en el sector de l'hostaleria a la Terra Alta. El seu pare i la seva mare són en Salvador Miralles i la Pepita Serena, responsables de la històrica Fonda Miralles (actualment Hotel-restaurant Miralles).

La casa va ser una construcció d'un senyor suïs que va aterrar a Horta de Sant Joan per viure-hi. Les coses no li van anar massa bé a nivell immobiliari i se la va quedar una entitat bancaria. Posteriorment l'any 2000 la va adquirir la família Miralles, ja que hi veia moltes possibilitats, després d'unes reformes el 2005 va aixecar el teló amb un total de 13 habitacions a disposició dels clients.

Tres anys després de començar el projecte va arribar la crisi econòmica del 2008, un cop dur d'encaixar tot i que la creença era ferma a nivell familiar i aquest contratemps a nivell social i econòmic no va fer trontollar el recorregut que ja s'estava fent. L'Hotel Les Capçades, a diferència de la Fonda Miralles, té unes característiques superiors i això comporta tenir preus més elevats.

La propietat ha demostrat des del primer moment les ganes de treballar bé, de saber-se fer un lloc al mercat i que el client poc a poc els anés coneixent. Ells mateixos són conscients que l'Hotel-restaurant Miralles és el germà gran i Les Capçades és el germà petit.

Anna Miralles: "A Les Capçades cada finestra és un quadre"

Les vistes són un dels grans atractius de Les Capçades?

Doncs si, ens agrada dir que cada finestra és un quadre. Cada habitació (són molt àmplies i realment confortables) té vistes privilegiades, ja sigui al poble o a la muntanya. La nostra ubicació és el nostre valor afegit, a dos minuts caminant d'Horta de Sant Joan, en un espai que transmet pau, relaxació i tranquil·litat. A Les Capçades donem allò que l'Hotel-restaurant Miralles no podem oferir. Quan un client de Miralles prova per primer cop Les Capçades, ja no torna a Miralles. Som la nostra millor competència! (riu). Som un hotel més enfocat a adults, tot i que no ens considerem un 'only-adults', ara bé, potser acabarem anant per aquest camí...

La piscina interior també és un dels punts forts de Les Capçades. Ara bé, per arrodonir el dia, quina millor manera de fer-ho que amb els deliciosos sopars degustació que feu!

És un dels puntals forts de l'experiència a casa nostra. Els sopars degustació que portem a terme són el colofó, tal i com ens diuen els clients. Per un senzill motiu, no han de pensar en què han de triar i els sorprenem amb un menú amb diferents tastets, de producte fresc, i on cada plat és una sorpresa pels sentits per cada comensal. Actualment també estem obrint aquests sopars a persones que no necessàriament han d'estar allotjades a l'hotel. La gastronomia sempre ha estat una senyal d'identitat molt nostra, arran de la pandèmia vam posar en marxa sopars temàtics, o activitats com el Chesse&Wine, un maridatge amb 6 cellers de la Terra Alta i on es poden provar més de 40 formatges. Enguany la portarem a terme el dia 13 d'abril de 20 a 23h.Ho publicarem a les nostres xarxes socials i així, qui vulgui, s'hi pot inscriure.

Deixi'm que li pregunti per la seva visió del sector de l'hostaleria actualment. Quin anàlisi en fa?

Està molt tocat, així de clar li dic. Quan va arribar la pandèmia molts professionals del sector van descobrir 'la part dolça', que era estar a casa. Molta gent n'ha fugit i actualment és força complicat tirar-ho endavant. Realment en breu poder anar a un restaurant o a un hotel serà un bé de luxe, ja que aquesta situació provocarà haver de pujar els preu, entre d'altres conseqüències.

No puc acabar aquesta entrevista sense preguntar-li pel seu pare, en Salvador Miralles (distingit en el seu dia amb la medalla al turisme de la Generalitat). Què suposa per vostè la seva figura?

El meu pare és el meu ídol, a més, és el meu 'jefe', tot i estar retirat. No conec cap altra persona amb el seu carisma, la seva professionalitat, la seva vessant generosa... A casa ell i la meva mare ens han transmès una sèrie de valors importantíssims pel dia a dia, i un d'ells, el més important: la família. Som un equip perfecte i totes les opinions les consensuem entre mon pare, ma mare, ma germana i jo. I qui sap si la saga continuarà, ja que els meus dos nebots cada diumenge a la tarda els entusiasma fer receptes i així ens ho demanen! (somriu).

Notícies relacionades