El Port de Tarragona enforteix les relacions amb el Brasil

La Cambra de Comerç Brasil-Catalunya i el president del Port es troben per augmentar els fluxos econòmics i comercials entre els dos mercats

El president del Port, amb els representants de la Cambra de Comerç Brasil-Catalunya. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

El president de la Cambra de Comerç Brasil-Catalunya (CCBC), Javier Mirallas, i el seu director, Francisco Arbós, van explicar ahir al president del Port de Tarragona, Josep Andreu, els serveis que ofereixen a les empreses catalanes presents al Brasil i a les empreses brasileres que volen instal·lar-se a Catalunya. Una primera presa de contacte que tindrà continuïtat per les bones relacions comercials que té Tarragona amb el mercat brasiler.

La trobada té l’objectiu d’enfortir les relacions comercials entre ambdós territoris, unes relacions que es basen en el fet que el Port de Tarragona és una de les principals entrades a Europa de la pasta de paper, que arriba des del Brasil, i que és precisament un dels tràfics clau en la política de diversificació del Port. Els tràfics marítims més comuns entre Tarragona i Brasil, a més de la pasta de paper, són els cereals i les seves farines i els productes químics i petroquímics.

La Cambra de Comerç Brasil-Catalunya és una associació empresarial que pretén fomentar les relacions comercials entre Brasil, un mercat amb grans oportunitats de negoci, i Catalunya. La CCBC actua com a punt de trobada entre les empreses catalanes presents al Brasil i les empreses brasileres que volen instal·lar-se a Catalunya directament o com a porta d'entrada a Europa.

Tarragona és una de les principals entrades a Europa de la pasta de paper, que arriba des del Brasil, un dels tràfics clau en la política de diversificació del Port

Des de la seva creació, treballa per augmentar els fluxos econòmics i comercials entre els dos mercats i per generar un entorn propici per als negocis i per a l'intercanvi cultural. La Cambra organitza cada any dues missions empresarials amb l'objectiu de facilitar als seus participants una prospecció a l'exterior accessible i amb eficiència de resultats.

El president del Port, Josep Andreu, ha valorat aquesta presa de contacte i ha proposat organitzar reunions de forma periòdica amb la Cambra de Comerç Brasil-Catalunya per tal que les diferents empreses que operen al Port de Tarragona coneguin els serveis que ofereix.

Notícies relacionades