La Generalitat pagarà 7 milions d'euros als municipis de les Terres de l'Ebre afectats pels aiguats de l'octubre del 2018

L'administració catalana assumeix els ajuts després d'una reunió amb l'Estat arran de la declaració “zona afectada greument per una emergència de protecció civil”

Un cotxe arrossegat per l'aigua a Alcanar Platja l'octubre del 2018. FOTO: ACN.
Redacció / Tortosa

Els diners serviran per executar obres de reparació d'infraestructures, equipaments i instal·lacions i serveis de titularitat municipal i de les mancomunitats.

Els municipis afectats pels aiguats de l’octubre del 2018 rebran fins a 6.904.279,62 euros en concepte d’ajudes. La Generalitat de Catalunya assumirà el cost d’aquesta partida després d’una reunió amb representants de l’Estat arran de la a declaració de "zona afectada greument per una emergència de protecció civil".

Els aiguats es van produir entre el 18 i el 21 d'octubre del 2018 i van afectar Alcanar, l'Aldea, Aldover, Alfara de Carles, l'Ametlla de Mar, l'Ampolla, Amposta, Batea, Benifallet, Bot, Deltebre, Freginals, Godall, La Galera, La Sénia, Mas de Barberans, Masdenverge, Paüls, Roquetes, Sant Carles de la Ràpita, Sant Jaume d'Enveja, Santa Bàrbara, Tivenys, Tortosa, Ulldecona i Vinebre. També hi va haver zones afectades de Castelló, València i Terol.

Generalitat assumirà la gestió de les subvencions, corresponents a la valoració dels danys ocasionats per les pluges i desbordaments de torrents. Els diners serviran per executar obres de reparació d'infraestructures, equipaments i instal·lacions i serveis de titularitat municipal i de les mancomunitats.

Notícies relacionades