La CEPTA fa un pas endavant per l'FP Dual

Tanca un acord amb Alianza para la Formación Profesional Dual per impulsar aquesta modalitat d'ensenyament

Una imatge de l'acord entre les dues entitats. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

A la FP Dual, l'alumne rep part de la formació en el centre de formació professional. L'altra part l'obté mitjançant les activitats formatives i productives en l'empresa. La flexibilitat organitzativa de la formació professional permet acordar, mitjançant un conveni entre el centre i l'empresa, aquesta distribució de la formació.

La Confederació Empresarial de la Província de Tarragona (CEPTA) dona suport explícit a la implantació de l'FP Dual. Aquesta organització ha tancat un acord amb l'Alianza para la Formación Profesional Dual perquè aquest model d'ensenyament s'implanti amb més força al territori. Així, el president de la confederació, Josep Antoni Belmonte, va signar recentment un acord de col·laboració amb el senior project manager de la Fundació Bertelsmann, Guillem Salvans, per tancar l'adhesió de CEPTA a l'Alianza para la FP Dual.

"És important impulsar l'FP Dual, tal com hem fet durant els últims anys, però també hem de buscar les millors estratègies perquè el model sigui, cada vegada, un estàndard que s'apliqui en un major nombre de camps formatius. El nostre futur en depèn", ha dit Belmonte.

A l'FP Dual, l'alumne rep part de la formació en el centre de formació professional. L'altra part l'obté mitjançant les activitats formatives i productives en l'empresa. La flexibilitat organitzativa de la formació professional permet acordar, mitjançant un conveni entre el centre i l'empresa, aquesta distribució de la formació.

"El paper de les patronals i associacions empresarials és fonamental en la difusió de l'FP Dual. El model va arribar a Espanya el 2012 però encara és poc conegut i entre tots hem de fer una tasca d'impuls i promoció perquè cada vegada més empreses, centres educatius i joves apostin per ell. Avui, amb l'adhesió de CEPTA, fem un pas més en aquest sentit", ha dit Guillem Salvans.

Notícies relacionades