L'equip de govern de l'Ajuntament de Tarragona presenta un pressupost de 177 milions d'euros

Els comptes, que encara s'han d'aprovar, suposen un augment d'un 1,08% respecte als anteriors i preveuen destinar 12,5 milions d'euros a inversions

El regidor de Serveis Econòmics, Jordi Fortuny. FOTO: ACN.
Redacció / Tarragona

El pressupost es debatrà el 20 de desembre en sessió plenària i les àrees de Cultura, Educació i Medi Ambient són les que acaparen més despesa: 22,2%, 22,4% i 20,4% respectivament.

El govern de Tarragona -ERC i En Comú Podem- ha presentat aquest divendres la proposta de pressupost municipal per al 2020. Els comptes pugen a 177 MEUR, un 1,08% més, i preveuen destinar 12,5 MEUR a inversions -la majoria a crèdit tret de 2,5 MEUR supeditats a la venda de solars-. L'executiu incrementa la despesa ordinària i preveu reforçar les actuacions en cultura, patrimoni, educació, habitatge social i medi ambient. Així Cultura agruparà el 22,2% de la despesa, Eduació el 22,4% i Medi Ambient el 20,4%. Els comptes es debatran en sessió plenària el pròxim 20 de desembre.

La proposta de l'executiu local preveu un increment del 5,1% en la despesa ordinària, de 157 a 165 milions d’euros. Patrimoni Històric disposarà d’1,4 milions. Així, en manteniment dels monuments es passarà dels 15.000 euros que es destinaven fins ara als 100.000 euros anuals. Hi haurà 2,5 milions per al projecte de transformació de l'antic Banc d'Espanya, que al pressupost s'ha batejat amb el nom de 'Rambla de la Ciència i el Coneixement'.

Dins de l’àrea de Medi Ambient, l’executiu ha destinat 200.000 euros per a fer un estudi de la qualitat de l’aire al municipi en relació a la contaminació ambiental.

En matèria d'espais públics es destinen 350.000 euros a impulsar, de forma participativa amb els veïns, el Pla Integral de la Part Baixa, el Pla de l'Illa Corsini i el Pla de Millora de la Rambla Nova, entre d'altres. També es volen invertir 300.00 euros en millorar espais públics del centre i dels barris -que s'afegeixen als 2 MEUR ja existents-; gairebé 300.000 euros en millorar instal·lacions esportives i 150.000 per a la reforma dels polígons industrials.

Els comptes també preveuen 550.000 euros per a un nou carril bici educatiu de Sant Pere i Sant Pau al centre de la ciutat i un milió d'euros per a la renovació de la flota d'autobusos. En aquest punt, el regidor de Serveis Econòmics, Jordi Fortuny, ha dit que la gratuïtat de l'autobús municipal que volia impulsar el PSC no els convenç i que, en tot cas, la prioritat és fusionar les empreses municipals d'Aparcaments i de Transports (AMT i EMT) per guanyar en eficiència. Un cop fet això, s'estudiarà si és possible revisar a la baixa les tarides en un futur.

Notícies relacionades