El turisme català i el rus empenyen el creixement de visitants al Gaudí Centre de Reus

El número d'operacions fetes amb Tax free a la ciutat creix un 15% més que l'estiu passat i representa un retorn de més de 12.000 euros

La regidora de Comerç i Cultura de l'Ajuntament de Reus, Montserrat Caelles, fa balanç de la temporada turística. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Reus

L’Agència de Promoció de Ciutat Reus Promoció ha fet balanç de la campanya “Delícies d'estiu”, un paquet de propostes turístiques per aprofitar les bones previsions i l’embranzida de turistes a la Costa Daurada i a la ciutat de Reus. Les dades de visitants dels diferents equipaments turístics i la ocupació hotelera es mantenen, i en destaca un increment del 6% de visitants al Gaudí Centre en relació a l'any passat, motivat per l'empenta del turisme català i el rus.

El turisme català i el rus han empès l'increment d'un 6% de visitants al Gaudí Centre en relació al 2016. Aquest equipament, gestionat per l'Agència de Promoció de Ciutat, és un dels principals indicadors de la presència de turisme a Reus i ha rebut entre juny i setembre 26.251 visitants, dels quals un 89% han estat turistes individuals i un 11% visitants en grup.

Entre els 26.251 turistes que han passat pel Gaudí Centre aquest estiu, un 74% tenen procedència internacional, i d’aquests el 44% són russos i el 28% francesos. Entre la resta de visitants un 11% són de Catalunya, el 10% de la resta de l'Estat i el 4% de Reus.

Creixen un 15% les operacions comercials fetes amb el Tax free

Segons les dades de l'Agència de Promoció de la Ciutat del consistori reusenc, aquest creixement del Gaudí Centre ve motivat per l'increment del 17% del turista català, del 13% del visitant rus i del 5% del turista francès.

Un altre dels indicadors que aporten informació sobre l'evolució del turisme és el nombre d'operacions comercials que realitzen els turistes per aprofitar els avantatges del Tax Free. En aquest sentit, el nombre total d'operacions d'aquest estiu ha estat de 469, un 15% més que en el mateix període de l'any passat i que ha representat un retorn de més de 12.000 euros (un 7,5% més que l'any 2016).

Pels hotels, juliol ha estat el millor mes i a l’agost les dades s’han mantingut

El cinc hotels de Reus consultats per l'Agència Reus Promoció han fet una valoració possitiva de la temporada, amb un increment significatiu del nombre de clients als seus establiments i han destacat particularment les dades del mes de juliol, en què tots els hotels van experimentar un augment important de clients respecte l'any 2016. El nombre d'estades dels mesos de juny i de setembre ha incrementat respecte l’estiu del 2016 i a l’agost el nivell d'ocupació s’ha mantingut.

Quant al perfil dels clients dels hotels de Reus durant l'estiu, majoritàriament es tracta de públic familiar, que realitza una estada curta a la ciutat. Més de la meitat dels clients allotjats durant l'estiu als hotels de Reus eren espanyols, seguits dels turistes francesos.

Reus Promoció vol incrementar el temps d'estada a la ciutat i fidelitzar el turista

La campanya “Delícies d'estiu” de Reus promoció ha permès ampliar els punts d'informació al visitant i la creació i millora del producte turístic, amb l'objectiu d'incrementar el temps d'estada a la ciutat i fidelitzar el turista. S’ha editat material promocional, s’ha fet una campanya de comunicació i assistència a fires i promocions amb l’objectiu de captar el turista internacional (sobretot francès i rus), l'espanyol procedent d'Aragó, País Basc i Navarra i el turisme de proximitat, per consolidar Reus com una ciutat d'escapada. En el marc de l'Aliança turística amb Cambrils, Salou, Vila-seca, La Pineda Platja i Port Aventura, s’han fer diverses accions promocionals conjuntes.

L'Oficina de Turisme del Gaudí Centre ha ampliat horaris, s’ha obert un punt d'informació a l'estació d'autobusos, s’ha disposat un servei d'informadors al carrer i equipaments com el Gaudí Centre, el pavelló dels distingits de l'Institut Pere Mata, la casa Navàs i l'església prioral de Sant Pere i el campanar  han ampliat els dies de visita i horaris d'obertura.

Consultes a l'Oficina de Turisme

Les consultes a les oficines de Turisme de la ciutat, al Gaudí Centre i al carrer de Sant Joan, s'han mantingut aquest estiu. Les principals procedències de les consultes rebudes han estat: un 26% de Catalunya, un 30% d'Espanya i un 44% de persones d'altres països. El Gaudí Centre és l'equipament del qual es sol·licita més informació (22% de consultes), seguit de la Ruta Modernista (18%), l'Institut Pere Mata (19%), la Ruta Gaudí (14%) i la Casa Navàs (12%).

Pel que fa a espais patrimonials modernistes que gestiona l’Agència de Promoció, el Pavelló dels Distingits de l'Institut Pere Mata ha rebut aquest 2017 un total de 2.432 visitants, un descens d'un 11% en el total en comparació amb 2016 que els responsables de l’ens turístic atribueixen al descens de visitants de l'estat espanyol i internacionals. La Casa Navàs l'han visitat 1.118 visitants entre juny i setembre, la majoria de Catalunya (40%), seguit dels internacionals (23%), reusencs (22%) i resta de l'estat (15%).

Aquesta campanya d'estiu ha estat la primera en què s'ha obert al públic de manera estable el campanar de l'església prioral de Sant Pere. Un total de 2.371 persones l'han visitat des de la seva obertura el dia 9 d'agost, amb una majoria clara de visitants francesos i els russos.

Notícies relacionades