La plataforma Trens Dignes convoca una mobilització a l'estació de l'Aldea contra el "deficient" servei ferroviari

Es farà el pròxim 16 de febrer i es reclamaran més trens d'alta velocitat i l'ampliació de freqüències a l'R-15 i l'R-16

Una imatge de la roda de premsa de Trens Dignes. FOTO: ACN.
Redacció / Tarragona

L'Ebre vol que es torni a aturar l'Euromed a l'Aldea o "un servei similar en quant a temps de trajecte, preu del bitllet i que connecti amb Tarragona ciutat". També s'exigeixen més trens d'alta velocitat Avant o trens llançadora des d'Ulldecona cap al Camp de Tarragona i freqüències de Regionals en les franges més buides amb models de comboi 449 que són semidirectes, no s'aturen entre Tarragona i Barcelona, i permetrien viatjar a la capital catalana en dues hores.

Trens Dignes ha convocat el 16 de febrer la protesta a l'estació de l'Aldea (Baix Ebre). La mobilització vol pressionar perquè amb la revisió de la nova planificació ferroviària, prevista l'1 de març, les Terres de l'Ebre recuperin l'Euromed i s'ampliï el servei Avant, l'únic que connecta amb l'alta velocitat al Camp de Tarragona, que va començar a funcionar aquest dilluns, amb un únic tren d'anada i tornada al dia. A la Generalitat se li reclama més freqüències per a les línies Regionals R-16 i R-15, per evitar franges d'entre dues i sis hores, en algunes estacions, sense cap servei. La manifestació es farà a les onze del matí amb el lema 'Ni un tren menys'.

"Davant la provisionalitat d'aquest nous horaris, que estan vigents fins l'1 de març, pensem que és moment d'incidir-hi i mobilitzar-nos", ha explicat. Les peticions són més freqüències a l'R-16 i l'R-15 per acabar amb els buits de més de dues hores a Tortosa, quatre a Móra la Nova o sis hores a Ulldecona sense cap tren. També es demanen més freqüències per viatjar al País Valencià. Ara només hi enllacen quatre Regionals i els sis Talgo des de l'Aldea.

Remarquen que cap d'aquests serveis Regionals ha recuperat els temps de trajecte que tenien el 2016, abans que s'implantessin els "horaris trampa" que van oficialitzar els retards que s'acumulaven diàriament. "Tenim una infraestructura del segle XXI amb serveis i horaris propis del segle XX", ha dit Castellà.

L'Ebre vol que es torni a aturar l'Euromed a l'Aldea o "un servei similar en quant a temps de trajecte, preu del bitllet i que connecti amb Tarragona ciutat". També s'exigeixen més trens d'alta velocitat Avant o trens llançadora des d'Ulldecona cap al Camp de Tarragona i freqüències de Regionals en les franges més buides amb models de comboi 449 que són semidirectes, no s'aturen entre Tarragona i Barcelona, i permetrien viatjar a la capital catalana en dues hores. Finalment, es mobilitzen també per aconseguir "la sincronització" dels horaris dels autobusos que enllacen les estacions amb els principals municipis ebrencs.

Avant amb retard
L'estrena del tern Avant des de Tortosa ha patit retards els dos primers dies. "No ha canviat gaire cosa. Caldria més fiabilitat perquè ens movem en franges de trajecte similars si vas per la línia convencional o per l'alta velocitat", ha advertit la portaveu de Trens Dignes.

Notícies relacionades