La Cambra de Reus analitzarà aquest dijous l’imminent pujada dels impostos a les successions i les donacions entre familiars

La jornada, amb experts de Degroof Petercam i Cuatrecasas, també posarà sobre la taula els escenaris macroeconòmics i les perspectives pels mercats financers

Redacció / Reus

Les successions i les donacions entre familiars incrementaran de manera considerable la seva pressió fiscal el proper mes de març, un cop quedi aprovada la nova llei de mesures fiscals. El nou escenari serà objecte d'anàlisi a una jornada que tindrà lloc a la Cambra de Comerç de Reus aquest dijous, a partir de dos quarts de 10 del matí.

Xavier Calaf, soci de l'àrea financera i tributària de Cuatrecasas i un dels ponents de la sessió, explica que "els empresaris i les persones que tenen patrimoni hauran de planificar molt bé com afronten aquest nou escenari". Carlos Onandia, soci també de de l'àrea financera i tributària de Cuatrecasas i també ponent a aquesta jornada, detalla que "aquesta nova normativa afectarà a la classe mitja, perquè incrementa molt la tributació d'herències inferiors a 3 milions d'euros".

Calaf alerta que "aquestes noves mesures tenen en compte el patrimoni que tenen les persones que hereten, penalitzant, per exemple, a una persona que té un pis en propietat a l'hora de rebre una herència". En concret, amb un patrimoni de 500.000 euros l'increment de l'impost sobre l'herència és d'un 10%. Onandia recorda que "les pujades fiscals també són importants a l'impost sobre la renda". La jornada s'orientarà a donar consignes pràctiques per buscar les millors solucions davant d'aquest escenari d'increment de la pressió fiscal. La jornada comptarà també amb la participació de Romà Viñas, de Degroof Petercam, que analitzarà les perspectives macroeconòmiques per a aquest 2020, amb especial atenció als mercats de renda fixa i renda variable.

Notícies relacionades