El govern espanyol agilitza els tràmits pels ERTO per covid-19 i elimina el mínim de cotització prèvia per cobrar atur

L'Estat exonerarà els empresaris del pagament de les quotes de la Seguretat Social

Pedro Sánchez en la videoconferència amb els presidents autonòmics. FOTO: ACN.
Redacció / Madrid

El president del govern espanyol ha afirmat que s'ha aprovat flexibilitzar l'accés a la prestació per cessament d'activitat dels autònoms perquè sigui compatible amb l'exoneració del pagament del pagament de quotes a la Seguretat Social

El govern espanyol ha agilitzat els tràmits pels Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) que es presentin com a conseqüència de la crisi del coronavirus i els considerarà causats per una situació de força major. Les autoritats laborals l'hauran de resoldre en un màxim de set dies. Els treballadors afectats que no compleixin amb el requisit mínim de cotització per cobrar l'atur la podran cobrar igualment i el període en què els treballadors rebin la prestació com a conseqüència de l'ERTO no descomptarà com a temps gastat. És una de les mesures del paquet de xoc econòmic aprovat pel govern espanyol al Consell de Ministres d'aquest dimarts.

A més, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat en roda de premsa que exonerarà els empresaris que facin ERTO per la covid-19 del pagament de les quotes a la Seguretat Social per "alleugerir les càrregues financeres de les empreses" i "recuperar" l'ocupació al més aviat possible.

Sánchez també ha explicat que els assalariats que hagin de cuidar persones per la crisi del coronavirus tindran dret a reduir-se la jornada laboral fins i tot al 100% per poder conciliar.

Cessament activitat autònoms

El president del govern espanyol ha afirmat que s'ha aprovat flexibilitzar l'accés a la prestació per cessament d'activitat dels autònoms perquè sigui compatible amb l'exoneració del pagament del pagament de quotes a la Seguretat Social així com acollir-se a un ERTO. "Facilitarem que es puguin cobrar amb rapidesa les prestacions", ha dit.

Notícies relacionades