Tarragona registra una baixada de 9 dècimes de l'IPC al març i se situa en el -0,3%

La inflació se situa en mínims des del 2016 arrossegada per la caiguda dels preus de l'electricitat, el gas i altres combustibles

L'electricitat ha estat un dels serveis que més ha vist com han caigut els preus. FOTO: ACN.
Redacció / Tarragona

En la variació mensual respecte al febrer, els preus han caigut sis dècimes i es van situar en el -0,7%.

La demarcació de Tarragona ha registrat mínims històrics en el preus dels productes de consum. Així, l’IPC del mes de març va caure 9 dècimes a les comarques tarragonines i situant-se en el -0,3%, la dada més baixa des del 2016. Tot i la caiguda dels preus, la Tarragona no és la demarcació de Catalunya on han baixat més l’IPC, perquè a Lleida ha estat un descens d’1,2 punts (0,1% interanual) i a Girona d’1,1 (-0,2% interanual), mentre que a Barcelona la caiguda ha estat de 7 dècimes (0,1% interanual).

Al Camp de Tarragona i a les Terres de l'Ebre, les dades de l'IPC estan marcades per la caiguda del preu de l'electricitat, gas i altres combustibles fins a un 13,3% i del transport (-3,1%).

Els paquets turístics han sigut un 0,5% més barats. En canvi, en comparació amb l'any passat durant el mes de març el cost dels aliments ha pujat un 2,3% i el de les begudes no alcohòliques un 3,6%. El preu dels serveis d'allotjament ha sigut un 3,7% superior i el de les assegurances un 2,7%.

En la variació mensual respecte al febrer, els preus han caigut sis dècimes i es van situar en el -0,7%.

Notícies relacionades