L'Ajuntament de Vandellós i l'Hospitalet de l'Infant crea una aplicació informàtica per calcular els ajuts a les empreses

Ho fa a través d'Idetsa, l'empresa municial de promoció econòmica del consistori, i dona resposta a les preguntes més freqüents relacionades amb la modificació de les bases d’aquestes línies d’ajudes

Imatge de l'aplicació informàtica d'Idetsa. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

El Ple de l'Ajuntament ha aprovat recentment la modificació de les bases d'aquestes subvencions, per adaptar-les a la nova realitat socioeconòmica provocada per la pandèmia del coronavirus i la declaració d'estat d'alarma.

L'empresa municipal de promoció econòmica de l'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, Idetsa, ha creat un simulador digital que ofereix als empresaris i autònoms informació detallada de les subvencions municipals per a la contractació de treballadors en atur i del programa d'ajuts per al foment de l'autoempresa.

En la pàgina web d'Idetsa, es concreta el cronograma d'aquestes subvencions. Tal com s'hi explica, el termini de presentació de les sol·licituds i de la demanda de bestretes començarà el 26 de maig i finalitzarà el 30 de novembre. En aquest espai d'Internet també es dóna resposta a les preguntes més freqüents relacionades amb la modificació de les bases d'aquestes línies d'ajuts i, com a servei a destacar, es facilita uns simuladors perquè tant els autònoms com els petits i mitjans empresaris que contractin treballadors en atur puguin calcular l'import de les subvencions.

Cal recordar que el Ple de l'Ajuntament ha aprovat recentment la modificació de les bases d'aquestes subvencions, per adaptar-les a la nova realitat socioeconòmica provocada per la pandèmia del coronavirus i la declaració d'estat d'alarma.

La modificació d'aquestes bases permetrà que els autònoms i les micro i petites empreses del municipi que s'hagin vist obligats a cessar l'activitat o a reduir l'activitat en més del 75% dels seus ingressos habituals a causa de l'estat d'alarma puguin beneficiar-se d'uns ajuts directes, a fons perdut.

La quantia màxima dels ajuts per a la contractació de treballadors en atur, per tots els conceptes subvencionables, serà de 10.000 euros anuals per empresa. Pels quatre conceptes subvencionables dels ajuts per al foment de l'autoempresa, els autònoms es podran beneficiar d'un màxim de 1.300 euros.

Notícies relacionades