La Generalitat licita els dos primers trams de la C-12 que unirà les Terres de l'Ebre i Lleida

Es tracta de la carretera entre Alfés i Lleida i entre Tortosa i Amposta i la inversió serà de 15 miions d'euros

Plànol dels trams licitats. FOTO: ACN.
Redacció / Tarragona

En total es preveu que es faran 12 trams d’aquesta connexió entre ambdós territoris i la inversió serà d’uns 67 milions d’euros.

El departament de Territori i Sostenibilitat ha iniciat la licitació de dos trams de la C-12 que unirà les Terres de l’Ebre i Lleida. Els trams són els que hi ha entre Alfés i Lleida i entre Tortosa i Amposta i es redactarà aviat el projecte entre Garcia i Móra la Nova. La inversió prevista és de 15 milions d’euros d’un total de 67 milions d’euros per fer (fins al 2025) 12 trams amb dobles carrils en un sentit, es millorarà el ferm i també els talussos.

“És una millora integral, un pensar en gran, amb ambició, per fer d'aquest eix bàsic un eix de prosperitat. Amb l'engegada de projectes i de les actuacions ha d'esdevenir l'eix de la reactivació econòmica que necessiten les Terres de l'Ebre, les comarques de Lleida i tot el país", ha dit Damià Calvet, conseller de Territori i Sostenibilitat.

L'Eix de l'Ebre, amb 133 quilòmetres entre Lleida i el Montsià, té un trànsit "notable", que oscil·la al tram ebrenc entre els 2.700 i els 12.600 vehicles diaris, i a Lleida, entre els 2.764 i els 6.123 vehicles diaris.

Notícies relacionades