'Comerç de confiança', el distintiu de seguretat de la Cambra de Reus

Els establiments que llueixin aquest segell estan acreditats com a segurs davant la Covid-19

La Cambra ha lliurat el distintiu a un dels comerços de Reus. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Reus

Es tracta d’una iniciativa que certifica que les botigues que l'obtenen compleixen les mesures de seguretat, higiene i protecció de clients i treballadors que estableix la Guia de Bones Pràctiques de l'Activitat Comercial de la Secretaria d'Estat de Comerç, que depèn del Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme.

Els compradors de Reus ja tenen una nova garantia per triar on fer les seves compres d’una forma segura. La Cambra de Comerç de Reus ha començat a distribuir entre els establiments comercials que ho sol·liciten el segell 'Comerç de Confiança', una iniciativa de que certifica que les botigues que l'obtenen compleixen les mesures de seguretat, higiene i protecció de clients i treballadors que estableix la Guia de Bones Pràctiques de l'Activitat Comercial de la Secretaria d'Estat de Comerç, que depèn del Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme. A grans trets, aquestes mesures es concreten en el manteniment de la distància de seguretat entre clients i treballadors i la desinfecció permanent de les instal·lacions.

Aquest segell, que es visualitza mitjançant una enganxina a la porta o l'aparador dels comerços, s'atorga en base a una declaració auto responsable del comerciant sobre el seu compliment d'aquests criteris oficials de seguretat. La Cambra de Comerç s'encarrega de fer-ne el seguiment per comprovar que aquestes mesures s'estan aplicant de manera rigorosa. La tramitació del segell 'Comerç de Confiança' es pot fer en només 48 hores, el seu cost és de 57 euros i la seva vigència és d'un any.

"L'objectiu és generar més confiança entre el petit comerç i els seus clients", ha explicat el Secretari General de la Cambra de Comerç, Josep Baiges. Una cinquantena d'establiments ja han sol·licitat el segell 'Comerç de Confiança'.

Notícies relacionades