La Generalitat invertirà 1,3 milions d'euros per connectar el Baix Ebre i la Terra Alta amb fibra òptica

Amb aquesta actuació el 58% dels habitants de les dues comarques disposaran d’accés a la xarxa de fibra òptica de la Generalitat

Una imatge del conseller Puigneró visitant les obres. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tortosa

El Baix Ebre passa de tenir tres municipis connectats (L'Aldea, L'Ametlla de Mar i Tortosa) a tenir-ne sis en total amb la incorporació d'Aldover, Benifallet i Xerta.

La Generalitat continua amb el seu desplegament de fibra òptica pel país. El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha visitat aquesta tarda les obres de desplegament de la fibra òptica de la Generalitat entre Tortosa, Xerta, Benifallet i Gandesa.

Amb les obres en execució, el 58% dels habitants de les comarques del Baix Ebre i la Terra Alta disposaran d'accés a la xarxa de fibra òptica de la Generalitat. A finals d'agost, s'hauran estès 37 quilòmetres nous de fibra òptica de la Generalitat que connectaran cinc municipis entre el Baix Ebre i la Terra Alta, aquests quilòmetres se sumaran als 76 ja existents, amb 1,3 milions d'euros d'inversió.

Pel que fa el Baix Ebre, el 60% dels habitants disposaran d'accés a la xarxa de fibra òptica de la Generalitat a finals d'aquest estiu. La comarca passa de tenir 44.448 habitants amb accés a la xarxa de fibra òptica de la Generalitat a oferir accés a 5.722 nous habitants. D'aquesta manera, el Baix Ebre passa de tenir tres municipis connectats (L'Aldea, L'Ametlla de Mar i Tortosa) a tenir-ne sis en total amb la incorporació d'Aldover, Benifallet i Xerta. Amb aquest projecte també quedaran connectats dos polígons de Tortosa.

Pel que fa a la Terra Alta, el 35% del total dels habitants de la comarca disposaran aquest estiu de punt de connexió. La comarca passa de no tenir cap habitant amb accés a la xarxa de fibra òptica de la Generalitat a oferir accés a 6.729 habitants, i passa de no tenir cap municipi connectat a tenir-ne dos: Gandesa i El Pinell de Brai.

Capitals de comarca connectades i municipis al seu pas aquest 2020

Aquest desplegament forma part del pla del Govern per assegurar la connectivitat a totes les comarques aquest 2020 en un moment clau per la recuperació econòmica del país amb la voluntat de garantir la igualtat d'oportunitats i la vertebració territorial.

Aquest pla per finalitzar el desplegament de la fibra òptica de la Generalitat permetrà connectar les 13 capitals de comarca que falten (Falset, Vielha, Puigcerdà, Moià, Montblanc, Valls, Gandesa, Solsona, Borges Blanques, Sort, Banyoles, El Vendrell i Pont de Suert) i fins a 51 municipis de 16 comarques al seu pas.

Notícies relacionades