Les Cambres de Comerç, la patronal CECOT i el RACC s’oposen a prorrogar les concessions a les autopistes

Els trams de l'AP-7, entre Cambrils i La Jonquera, i de l’AP-2, entre El Vendrell i Lleida, han d'expirar el setembre de 2021

Un peatge en un tram d'autopista a Catalunya. FOTO: ACN.
Redacció / Reus

Les entitats que s'oposen a la pròrroga consideren que això minvaria significativament la competitivitat del teixit productiu davant d'un escenari de reactivació que serà llarg i dur.

Oposició frontal a l’ampliació de les concessions d’autopistes. El Consell General de Cambres de Catalunya, la patronal CECOT i el RACC han manifestat el seu rebuig a la possibilitat que el govern de l’Estat prorrogui les concessions amb l’excusa compensar la disminució d'ingressos provocada per la crisi de la Covid-19.

A nivell català, les vies afectades serien l'AP-7 entre Cambrils i La Jonquera i l'AP-2, entre El Vendrell i Lleida. En tots dos casos, el contracte expira l'1 de setembre de 2021.

Les entitats que s’oposen a la pròrroga consideren que això minvaria significativament la competitivitat del teixit productiu davant d'un escenari de reactivació que serà llarg i dur.

"Les comarques de Tarragona patim molt especialment el llast dels peatges. Les nostres empreses i els nostres ciutadans no podem acceptar de cap manera que la sagnia s'allargui. Ens oposem a aquesta pròrroga buscant les aliances que siguin necessàries, estem en un moment molt complicat i el Govern hauria d'adoptar mesures que ens ajudin, no que ens compliquin encara més la reactivació econòmica", diu Jordi Just, president de la Cambra de Comerç de Reus i de la Comissió d’ordenació del territori del Consell general de cambres de Catalunya.

Notícies relacionades