Pellicer es rebel·la contra la cessió del superàvit municipal a l'Estat

L'alcalde de Reus considera un saqueig la decisió del govern espanyol i estudia com evitar-ho

L'alcalde de Reus Carles Pellicer. FOTO: ACN.
Redacció / Reus

La decisió estatal imposa que els Ajuntaments que cedeixin el seu superàvit al govern d'Espanya podran disposar d'un mínim d'un 35% dels diners entre 2020 i 2021.

L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha assegurat que no es deixarà "lligar de mans" arran de la decisió del govern de l’Estat de disposar dels superàvits dels Ajuntaments. Pellicer, que titlla de “saqueig” la mesura, assegura que l’equip de govern del consistori reusenc estudia mesures alternatives, entre les quals que els romanents es gestionin "directament" des de Reus

La decisió estatal imposa que els Ajuntaments que cedeixin el seu superàvit al govern d’Espanya podran disposar d’un mínim d’un 35% dels diners entre 2020 i 2021.

Pellicer, acompanyat de representants dels socis de govern de Reus, ha manifestat que el reial decret no respon als interessos de la ciutadania i la ciutat de Reus, "pretén confiscar els superàvits municipals", i "no permet als ajuntaments decidir lliurement el destí dels romanents de tresoreria", ha afirmat.

L'alcalde ha posat en valor la bona gestió dels recursos públics i una situació financera municipal sanejada. En especial, ha destacat que en el ple de juliol es van aprovar els acords per fer possible l'autofinançament i l'execució del Pla de Reactivació Econòmica i Social de Reus.

Notícies relacionades