L'Ajuntament de Salou posa en marxa un programa d'ajuts al comerç

Es podran demanar a partir del 22 de setembre i el pla estarà format per tres línies de suport als negocis

L'Ajuntament de Salou es troba decidit a ajudar el petit comerç del municipi. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Salou

La primera línia d’ajuts va dirigida a persones emprenedores amb projectes d'autoocupació i creació de noves empreses, la segona línia són ajudes per a la renovació i modernització de l'establiment en l'àmbit tecnològic i la tercera pels elements i mesures que garanteixin la prevenció i seguretat davant del coronavirus.

L’Ajuntament de Salou ha posat fil a l’agulla i ha endegat un pla de suport al teixit comercial i de serveis del municipi. Aquest programa inclou tres línies d’ajuts, la primera de les quals a adreçada a persones emprenedores amb projectes d'autoocupació i creació de noves empreses amb establiments a Salou. La segona línia són ajudes per a la renovació i modernització de l'establiment en l'àmbit tecnològic. I una tercera línia, pels elements i mesures que garanteixin la prevenció i seguretat davant del coronavirus.

En el primer cas, els beneficiaris són persones físiques o jurídiques, titulars d'una nova activitat aquest 2020, amb local establert a Salou. La quantia de l'ajut seria l'equivalent a la llicència d'obertura, entre 700 i 1.600 euros. La documentació específica que es requereix és una breu descripció del projecte empresarial i es valorarà els llocs de treball creats, la viabilitat i el grau d'innovació, entre altres paràmetres.

En el segon cas, els beneficiaris són persones físiques o jurídiques que realitzin aquest 2020 despeses de renovació i modernització de l'establiment en l'àmbit tecnològic i digital. En aquest sentit, la quantia de l'ajut serà un 50% de les despeses subvencionables, fins a un màxim de 750€.

La tercera línia d'ajuts és pels elements i mesures que garanteixin la prevenció i la seguretat davant del coronavirus. Els beneficiaris són persones físiques o jurídiques que realitzin aquest 2020 despeses de prevenció i seguretat davant de la COVID-19. La quantia de l'ajut és un 50% de les despeses subvencionables, fins a un màxim de 750 €.

"Volem ajudar l'empresari local, en aquest cas, l'emprenedor i aquells establiments que han fet inversions en matèria de seguretat sanitària i d'implementació tecnològica", diu l’alcalde Pere Granados.

Les ajudes es poden demanar a partir del 22 de setembre.

Notícies relacionades