L'Ajuntament de Reus reduirà un 95% l'IAE, l'IBI i l'ICIO a les empreses de nova implantació a la ciutat

Aquesta és una de les ambicioses mesures del govern municipal per a reactivar l'economia

Moment de la presentació del pla per part de l'alcalde de Reus i els seus regidors. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Reus

Les bonificacions de l'IAE i l'IBI tindran una vigència de 10 anys. Els 5 primers, la bonificació serà la màxima, del 95%; i entre els 6è i 10è any, es reduirà en un 10% cada any. Per accedir a aquestes bonificacions caldrà que les empreses tinguin un mínim de 25 treballadors.

Aposta decidida del govern municipal de Reus per a pal·liar els efectes en l’economia de l’epidèmia de Covid-19. L’Ajuntament reusenc ha decidir impulsar una sèrie de mesures que volen propiciar la reactivació econòmica del municipi. Així, es preveu un paquet de 6 bonificacions fiscals, entre les que destaque n la reducció del 95% de l'IAE, l'IBI i l'ICIO per a les empreses, activitats i immobles de nova implantació a la ciutat i que acreditin la creació de nous llocs de treball.

Per gaudir d'aquestes bonificacions, caldrà crear un mínim de 25 llocs de treball estables, i l'oferta d'ocupació s'haurà de tramitar a través de l'IMFE Mas Carandell. Les bonificacions de l'IAE i l'IBI tindran una vigència de 10 anys. Els 5 primers, la bonificació serà la màxima, del 95%; i entre els 6è i 10è any, es reduirà en un 10% cada any.

A més hi haurà una bonificació d'entre el 25 i el 50% de l'IAE a les empreses que incrementin la plantilla de treballadors amb contracte indefinit. Concretament, si augmenten entre un 10 i un 15% la plantilla d'indefinits, la bonificació serà del 25% (fins ara era del 10%); si la plantilla creix entre un 15 i un 25%, la bonificació serà del 40% (fins ara era del 15%); i si creix més de 25%, la bonificació serà del 50% (fins ara era del 25%).

El consistori reusenc també implementarà la bonificació del 95% de l'ICIO per a les obres de nova edificació en edificis d'habitatge protegit i  un bonificació del 50% de l'IBI durant 10 anys per als habitatges amb protecció oficial. La mesura amplia la bonificació perquè fins ara, la bonificació era del 50% entre el 1r i el 6è any, i del 30% del 7è al 8è.

“Aquesta és la reforma fiscal més important de la història recent de la ciutat", diu l’alcalde de Reus Carles Pellicer.

Notícies relacionades