Salou, premi Digital Tourist 2020 pel sistema de control de l'aforament de les platges

El guardó, atorgat per AMETIC, valora una aplicació que va permetre el distanciament social en un estiu de Covid-19

L'alcalde Pere Granados fent el seu discurs després de recollir el premi. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Salou

Amb un total de 22 sensors instal·lats l’aplicació va permetre residents i visitants conèixer, en temps real, els nivells d'ocupació per poder gaudir del sol i del mar, amb seguretat.

L’Asociación Multisectorial de Empresas de Tecnologías de la Información, Comunicaciones y Electrónica va guardonar l’Ajuntament de Salou amb el premi Digital Tourist 2020 pel seu sistema de control de l’aforament de les platges. El guardó, en la categoria de Gestió del flux turístic, reconeix d’aquesta manera l’aplicació d’una eina que va servir per a mantenir la distància social a a les platges durant un estiu marcat per la Covid-19.

"És important que en aquesta aposta necessària per l'estratègia digital es prioritzi la millora de la qualitat de vida dels residents", va dir l’alcalde Pere Granados en rebre el premi de mans del batlle de Benidorm Antonio Pérez.

Amb un total de 22 sensors instal·lats, residents i visitants han pogut conèixer, en temps real, els nivells d'ocupació per poder gaudir del sol i del mar, amb seguretat. El sistema informava amb una aplicació web, platges.salou.cat, de l'estat d'ocupació de les platges en cada moment, en base a les dades dels recomptes recollides pels sensors. Cal recordar que, en cap cas, s'obtenien imatges dels banyistes, garantint la normativa en matèria de seguretat i protecció de dades.

El sistema, basat en tecnologia que inclou analítica de vídeo en cada sensor (edge computing), permetia, aplicant la intel·ligència artificial, anar aprenent i millorant els resultats dels recomptes, de forma que cada cop fossin més precisos.

Notícies relacionades