El Port de Tarragona construeix dos dics per al moll de Balears

Aquesta tasca, més la instal·lació dels caixons, conformarà la nova estructura portuària

Una imatge de la construcció dels dos dics. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

La línia d'atracada total del moll de Balears serà de 700 metres, ja que, en 240 d'aquests 460 metres de llargada, es podrà atracar en ambdós costats i s'afegeix la zona del dic de Llevant

El moll de Balears que està construint el Port de Tarragona per tal que un cop finalitzat sigui el punt d’atracament dels creuers, va prenent forma. El Port ha instal·lat dos dics, el nord i el sud que, juntament amb els caixons de formigó conformaran la nova estructura portuària.

En total s'han transportat fins al moment per mitjans terrestres 80.000 tones de material d'escullera, en 3.000 viatges. Els camions col·loquen el material per damunt del propi dic allargant i enxampant les seves dimensions en cada
desplaçament que fan fins al moll. La tasca per mitjans marítims segueix el ritme de dos gànguils de 1.500 tones de capacitat cadascun amb una freqüència diària de 6.000 tones. Està previst que en les properes setmanes les tasques realitzades pels gànguils es donin per finalitzades.

La línia d'atracada total del moll de Balears serà de 700 metres, ja que, en 240 d'aquests 460 metres de llargada, es podrà atracar en ambdós costats i s'afegeix la zona del dic de Llevant. Amb tot s'ha arribat a doblar el nombre de creuers que podran atracar simultàniament i, també, acollir els creuers més grans del món.
 

Notícies relacionades