Un estudi de la CEPTA augura una taxa d'atur "devastadora" els pròxims mesos

Per primera vegada des del 2013, l'Enquesta de Població Activa mostra que la dinàmica de l'ocupació a la demarcació és negativa

Un fuster treballant al seu taller. FOTO: ACN.
Redacció / Tarragona

El diferencial entre l’atur a les comarques de Tarragona i la resta de Catalunya és de 2,2 punts, sent la demarcació la que té més desocupació.

Un estudi de la CEPTA conclou que el pitjor de la crisi econòmica, pel que fa al mercat de treball, encara està per arribar. Segons aquesta entitat, l’evolució de l'Enquesta de Població Activa (EPA) marca clarament una dinàmica negativa en el tercer trimestre d’enguany, un fet que no passava des del 2013. De fet, Tarragona registra ara un diferencial negatiu de 2,2 punts amb la resta de Catalunya en el concepte d’ocupació, és a dir, les comarques tarragonines són les que tenen més persones desocupades de tot el país. Així, la mitjana de Catalunya és de 13,2 mentre que a Tarragona la taxa d’atur és del 15,4%, 3,2 punts més que l’any passat.

“S'està demostrant que, en situacions de crisi, la demarcació de Tarragona destrueix ocupació a una velocitat comparativament superior que la resta de províncies catalanes”, diu l’estudi.

Per sectors, el tercer trimestre del 2020 a Tarragona ha registrat una caiguda de la població ocupada del 2,69 % en el sector primari, 1,49% en la indústria, 8,67% en la construcció i un 12,85% en el sector serveis. L’autor de l’estudi, però, remarca que aquesta davallada en el sector terciari serà molt més gran quan es comptabilitzin les persones que es troben en ERTO després d’un estiu molt dolent en el turisme.
<!--[endif]--><!--![endif]--><!--![if--><!--[if--><!--[endif]--> <!--![endif]--><!--![if-->

Notícies relacionades