Més de 85 persones assisteixen al seminari del Port de Tarragona sobre els fons d'ajuda europeus per la Covid-19

Organitzat amb Europe Direct Tarragona, es va fer de forma telemàtica, i es va descriure a quins sectors es destinarien els diners

Una imatge d'alguns dels assistents al seminari en línia. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

Next Generation UE suposarà una injecció de 140.000 milions d’euros a l’estat espanyol. Conèixer com i on es destinaran, és clau.

L’estat espanyol rebrà 140.000 milions d’euros dels 750.000 milions aprovats per la Unió Europea per tal de combatre les conseqüències econòmiques de la Covid-19. Per conèixer els detalls d’aquests ajuts, el Port de Tarragona, juntament amb Europe Direct Tarragona i amb la col·laboració de l’Ajuntament de la ciutat i la representació de la Comissió Europea a Barcelona, van organitzar ahir un seminari per explicar a empresaris i ciutadans aquests ajuts.

En total van participar més de 85 persones via telemàtica. Rosa M. Aldea, directora general adjunta de la Direcció General de Pressupostos de la Comissió Europea, va explicar que el 37% del fons Next Generation EU són per aprofundir en la transició ecològica i el 20% per a la transició digital.

El segon ponent, Jorge Castro, membre de la unitat de Desenvolupament i Coordinació de la Política Digital de la Comissió Europea, va explicar la necessitat de crear projectes i polítiques que fomentin els centres de dades i ample de banda verds a nivells europeu, i l'intercanvi de dades a nivell de la UE en forma de "mercat únic de dades" a disposició d'empreses i altres actors.

Finalment, el president del Port de Tarragona, Josep Maria Cruset, ue les organitzacions han d'assumir el repte de transformarse per poder estar alineats amb el que els reptes de futur demanen: "ser transparents, eficients i sostenibles". Per al president del Port, la transparència passa per desplegar una comunicació activa "explicant abans que et preguntin" i per "establir canals de comunicació amb l'entorn econòmic i social"; l'eficiència passa per la digitalització i la sostenibilitat passa per "assumir els 17 objectius de desenvolupament sostenible de l'ONU. Cruset va presentar les línies generals del Pla de SostenibilitatAgenda 2030 presentat pel Port tarragoní el passat mes de juliol.
 

Notícies relacionades