La Fira de l'FP Dual confirma la satisfacció d'empreses i centres educatius en aquesta formació

L'esdeveniment, organitzat per la Cambra de Comerç de Reus, ha comptat amb la participació de la Fundació Bertelsmann

Antoni Armengol, director de Recursos Humans d'Elring Klinger. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Reus

Empreses com Elring Klinger i Indústries Teixidó han aportat el seu testimoni donant suport a aquesta mena de formació que combina la part teòrica i les pràctiques en companyies de diferents sectors.

Les empreses i els centres educatius implicats en l’anomenada FP Dual han refermat avui la bona salut d’aquesta mena de formació que combina ensenyament teòric amb pràctiques en llocs de treball reals en empreses. Així ho han confirmat diferents companyies i, fins i tot, la Fundació Bertelsmann en la Fira de l’FP Dual organitzada per la Cambra de Comerç de Reus.

La sessió ha comptat amb ponències de diversos experts en els beneficis que aquesta modalitat educativa té tant per a les empreses com per als estudiants i també amb dues taules rodones en les que representants empresarials i alumnes que han cursat l'FP Dual han pogut compartir les seves experiències d'èxit. En paral·lel a les intervencions que s'anaven succeint a la sala principal de la jornada, s'han habilitat un seguit d'estands virtuals en els que centres educatius i alumnes, d'una banda, i empreses, de l'altra, han pogut interactuar per explorar àmbits de col·laboració en l'FP Dual.

Els directors de Recursos Humans d’Elring Klinger i Indústries Teixidó, Antoni Armengol i Enric Roda, respectivament, han coincidit en què l'FP Dual és clau per a la captació de treballadors que estiguin formats a mida de les necessitats específiques de cada empresa i, al mateix temps, representa una responsabilitat social, ja que formar als joves és molt positiu de cara a reduir l'atur.

Enric Roda, director RRHH d'Indústries Teixidó. Enric Roda, director RRHH d'Indústries Teixidó

"Les pimes necessiten suport per iniciar-se en l'FP dual i el rol de les Cambres de Comerç en aquest àmbit és essencial, amb iniciatives com aquesta Fira i altres actes de promoció de l'FP Dual", ha dit Francisco Belli, vicepresident de la Fundació Bertelsmann, mentre que Jordi Just, president de la Cambra de Comerç de Reus ha destacat que “la promoció de l'FP Dual és una de les línies prioritàries, perquè estem convençuts dels avantatges que aquesta modalitat té per a les empreses".

Als estands paral·lels hi han participat les empreses Elring Klinger, Indústries Teixidó i Fruselva i un total de 11 instituts de les 5 comarques del territori de la Cambra de Comerç de Reus: Antoni Ballester, Baix Camp, Institut d'Horticultura i Jardineria, Gaudí, Josep Tapiró, Lluís Domènech i Montaner, Maria Rosa Molas (Baix Camp); Martí l'Humà (Conca de Barberà); Institut Priorat (Priorat); Institut de Flix (Ribera d'Ebre); i Institut Terra Alta (Terra Alta).

Notícies relacionades