La llista de l'atur de Tarragona s'apuja amb 1.786 persones, l'increment més fort en un mes de novembre des del 2008

El nombre de persones sense feina a la demarcació baixa un 6,65% en relació al novembre de l'any passat

Les dades de l'atur al novembre, analitzades per PIMEC, denoten un ascens en la llista d'aturats. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

L'increment del nombre d'aturats en un mes de novembre no era tan elevat a Tarragona des del 2008. La demarcació va sumar 1.786 aturats i ja hi ha 52.238 inscrits a les llistes del Servei d'Ocupació de Catalunya, un 3,54% més que a l'octubre però un 6,65% menys que al novembre del 2016. La patronal PIMEC ha manifestat la necessitat de millorar en la normativa laboral i obrir debat perquè hi hagi reduccions significatives en la temporalitat de la contractació.

A Catalunya, l'atur s’ha apujat amb 7.391 persones més (+1,78%) al novembre en relació a l'octubre, de manera que hi ha 422.462 persones inscrites a les llistes del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC). Es tracta del també del major ascens en aquest mes des del 2009. Al conjunt d'Espanya, el nombre d'aturats va augmentar de 7.255 persones (+0,21%) en relació al mes anterior. En comparació amb el novembre del 2016, a Catalunya hi ha 40.517 aturats menys (-8,75%) i a Espanya, 315.542 (-8,33%).

PIMEC ha fet valoració de les dades relatives a l'atur registrat publicades pel Servei Públic d'Ocupació Estatal i l'afiliació mitjana publicades pel Ministeri de Treball i Seguretat Social. La patronal constata que l'atur manté el seu ritme de reducció, amb tendències interanuals a Catalunya (-8,8%) i a Espanya (-8,3%). L'entitat destaca el fet que aquesta millora en termes interanuals continua de forma generalitzada a tots els sectors d'activitat, tot i que amb més intensitat a la construcció i a la indústria.

PIMEC recorda l’estacionalitat de l’activitat de l’economia catalana però reconeix que enguany les dades de l’atur són lleugerament més elevades

La patronal no oblida l'estacionalitat de l'activitat productiva de l’economia de la demarcació, un dels motius segons apunta del creixement de l'atur en aquest mes, però reconeix que enguany aquesta tendència, en termes intermensuals, és lleugerament més accentuada. De fet, i com remarca PIMEC, en relació al mes anterior, l'atur només augmenta al sector serveis i es redueix en tots els altres, amb un balanç d'increment de l'atur de 7.391 persones.

La patronat proposa obrir debat sobre la necessitat d’obtenir reduccions en la temporalitat de la contractació

La patronal assenyala que aquesta reducció interanual en el nombre de persones desocupades coincideix amb un increment de l'afiliació, que continua en xifres per sobre del 3% (3,6% tant a Catalunya com a Espanya).

PIMEC ha manifesta la necessitat que s’implementin millores en el marc normatiu laboral vigent que permetin aprofitar la consolidació de la recuperació econòmica i corregir les disfuncions ja detectades de la posada en pràctica de la darrera reforma. Paral·lelament, proposa obrir un debat per afrontar la necessitat d'obtenir reduccions significatives en la temporalitat de la contractació.

Notícies relacionades