La Cambra de Reus exigeix que els diputats de la demarcació defensin les infraestructures als pressupostos de l'Estat

El president de l'ens cameral, Jordi Just, ha afirmat que els polítics "es deuen al territori" i que "s'han de posar les piles"

Jordi Just, president de la Cambra de Comerç de Reus. FOTO: ACN.
Redacció / Tarragona

Jordi Just ha considerat una "burla" que els PGE de 2021 avalats pel Congrés i en tramitació al Senat incloguin una partida de 200.000 euros per un estudi per a la recuperació de la línia Reus-Roda, però "no destinin res a l'R-15 o a la intermodal".

El president de la Cambra de Reus, Jordi Just, ha exigit aquest dijous "responsabilitat" als diputats i senadors per la demarcació de Tarragona en la defensa de les infraestructures als PGE de 2021. "Es deuen al territori i, si es posen les piles, haurien de fer la feina", ha demanat. Just ha insistit a reclamar la construcció de l'estació intermodal al sud de l'aeroport i ha lamentat que la línia R15 que uneix Reus i Riba-roja d'Ebre és "la pitjor línia fèrria de tot Catalunya". En aquest sentit, el president ha dit que la línia va camí de convertir-se "en una altra via verda" i ha rebutjat que pugui acabar tancant. A més, Just ha avisat que si no s'hi fan inversions i "hi hagués alguna mort" o "alguna desgràcia", acudiran als tribunals.

En la mateixa línia, Jordi Just ha considerat una "burla" que els PGE de 2021 avalats pel Congrés i en tramitació al Senat incloguin una partida de 200.000 euros per un estudi per a la recuperació de la línia Reus-Roda, però "no destinin res a l'R-15 o a la intermodal".

Durant una trobada telemàtica amb mitjans de comunicació, el president de la Cambra de Reus ha manifestat que és "vergonyós que no es pensi en el territori" i ha lamentat que s'hagin retirat propostes a canvi del nou Pla de Rodalies. "D'aquests 6.000 MEUR no en veuran cap", ha advertit Just.

Pel que fa a possibles noves restriccions per l'increment de casos de covid-19, Jordi Just ha afirmat que "si hem de tancar l'hostaleria, tanquem-la per salut, però donem-li ajuda econòmica i no fem riure". A més, ha apuntat que, arran de la pandèmia, alguns sectors s'hauran de reinventar.

En aquest àmbit, ha assenyalat que la plataforma en línia 'Compra des de casa', impulsada per la Cambra de Reus per fomentar el consum de proximitat, compta amb més de 750 negocis associats. L'entitat també s'ha congratulat pels bons resultats obtinguts per la campanya dels Bons Reus.

Més d'una vintena d'empreses s'han adherit a la campanya de mecenatge impulsada per la institució amb l'objectiu d'obtenir un finançament extra per impulsar accions de competitivitat empresarial i promoció econòmica al seu territori d'acció on, d'altra banda, ja disposa de set delegacions físiques obertes fora de la capital del Baix Camp.

Notícies relacionades