El Port de Tarragona tanca 2020 amb una davallada del tràfic de mercaderies del 20%

La situació econòmica provocada per la Covid-19 i la caiguda del transport del carbó, grans responsables del descens de l'entitat portuària tarragonina

El president del Port Josep Maria Cruset. FOTO: ACN.
Redacció / Tarragona

El 2019, els ingressos del Port van ser de 57,65 milions d'euros, i ara aquesta xifra es veurà notablement reduïda -el Port assegura que encara no ha tancat definitivament l'exercici del 2020-.

Un descens previsible. La situació econòmica provocada per la pandèmia de Covid-19 ha deixat el Port de Tarragona amb un 20% menys de tràfic de mercaderies respecte el 2019, quan va registrar 33,3 milions de tones. A més, la caiguda del transport de carbó també ha estat un dels grans responsables de la davallada del tràfic de l’entitat portuària tarragonina.

El 2019, els ingressos del Port van ser de 57,65 milions d’euros, i ara aquesta xifra es veurà notablement reduïda —el Port assegura que encara no ha tancat definitivament l’exercici del 2020—. El seu president, Josep Maria Cruset, apunta que havien previst davallades del 30%, però que "el dinamisme econòmic i el múscul del territori i el port han anat trencant la tendència". El resultat econòmic també serà menor, en part pels 2 MEUR de bonificacions que es lliuraran a les empreses concessionàries més colpejades per la pandèmia.

Segons Cruset, el 2021 portarà a Tarragona "nous mercats i oportunitats" que s'aniran consolidant en un futur i que suposaran un "canvi de marc mental" en determinades operacions. Una de les novetats arribarà aquest mateix gener amb l'obertura d'una ruta Ro-Ro que setmanalment transportarà camions de mercaderies entre Turquia i el port de Tarragona. Segons detalla Cruset, els camions arribaran en vaixell, baixaran al port de Tarragona per anar a descarregar mercaderia arreu de la península Ibèrica i tornaran de nou a port en un màxim de 24 hores per enfilar la tornada cap a Turquia, de nou per via marítima.

Notícies relacionades