Valls impulsa la transformació digital del comerç i els serveis de proximitat

A través d'aplicacions de venda online s'aglutinarà i es promocionarà la venda per via electrònica dels establiments comercials

Òscar Peris, regidor de Comerç i Turisme, Rosa Rovira, presidenta de Vallsgenera i regidora d'Empresa i Ocupació, i Rosa Baseda, presidenta de Comerç de Valls, durant la presentació del projecte.
Redacció / Valls

El sector comercial i de serveis de proximitat de Valls es preparen per fer el salt digital aquest 2021. El nou any començarà amb l'impuls del que serà el primer projecte global de transformació digital de comerços i serveis en una iniciativa que coordinen Comerç de Valls, la regidoria de Comerç i Turisme i l'Institut Municipal de Desenvolupament Local Vallsgenera i que s'obre a la totalitat dels 400 establiments de la ciutat.

El projecte, amb un pressupost de 60.000 euros, ha rebut el suport del Consorci de Formació Contínua de Catalunya de la Generalitat com a projecte de transformació digital innovador i serà totalment gratuït per a tots els comerços i serveis que s'hi sumin. L'objectiu principal és acabar generant les primeres plataformes de venda online a nivell local per promocionar arreu i amb caràcter global per internet el comerç de proximitat de Valls per tal d'incrementar les seves vendes i arribar així a més clients aprofitant el creixement i tot el potencial de les compres via digital. Així, es posaran les eines per facilitar la transformació i el salt per a la venda online, evitant que cada establiment es vegi empès a desenvolupar individualment un canal d'ecommerce, amb la ineficiència i el sobrecost que això representa per al sector.

El projecte preveu la implementació de les aplicacions de venda online Cliccat/Zerca i Approp, aquesta última creada per emprenedors vallencs. Les dues plataformes de compra electrònica han estat dissenyades com a nous canals de venda especialitzats i adaptats a la promoció del sector comercial i de serveis de proximitat. D'aquesta manera, aquests nous canals de venda es convertiran en l'aparador digital del comerç vallenc des d'on es podran consultar i entrar online als establiments adherits i des d'on l'usuari podrà efectuar còmodament la compra online de productes.

Per a la seva implantació s'oferirà assessorament i formació especialitzada i individualitzada a tots els establiments que s'hi sumin. En concret, durant el 2021 s'han programat onze cursos de 5 hores cadascun, totalment gratuïts, que impartiran experts en la formació de competències digitals en l'àmbit de l'ecommerce. La formació ha estat dissenyada amb tots els recursos i eines per tal que cada establiment ho pugui adaptar de forma versàtil a les seves característiques.

Així, s'han previst cursos en diferents camps, entre ells, una formació enfocada i molt pràctica perquè puguin crear projectes de valor per al seu establiment i crear continguts propis per promocionar-se en el món del comerç digital. Els participants coneixeran les diferents opcions de venda online més actuals i que tenen al seu abast, però també aprendran com poden generar fotografies atractives de productes, com donar-se d'alta a les aplicacions de venda online i gestionar tan els estocs d'articles com les comandes i reserves.

Xarxes socials

A més de les noves plataformes globals d'ecommerce vallenques, el nou projecte també utilitzarà les xarxes socials com a canals cada vegada més importants en l'àmbit del comerç digital. Per això, també s'han programat activitats formatives especialitzades en l'ús de les xarxes socials per fomentar les vendes online i promocionar els comerços de proximitat. En aquest sentit, s'impartiran cursos específics en l'ús comercial de Facebook, Instagram i Whatsapp Business, així com el disseny i gestió de campanyes publicitàries i de màrqueting per a les diferents xarxes socials per tal d'aprofitar tot el seu potencial com a plataformes de venda online i de ficlelització de clients.

La digitalització del sector comercial de Valls és una de les iniciatives del Pla de Reactivació per fer front a les conseqüències de la Covid-19 que, impulsat per l'Ajuntament de Valls, van proposar de manera participada diferents agents econòmics i socials de Valls. En aquest sentit, el nou projecte d'impuls del comerç digital vol donar suport a un dels sectors econòmics més afectats per la Covid-19. A més però la nova iniciativa d'implantació de plataformes de venda online vallenques va més enllà de la situació per la Covid-19 i sorgeix com una estratègia innovadora per tal que les botigues i serveis de proximitat de Valls puguin guanyar clients per la via digital i adaptar-se així als nous hàbits de consum.

INSCRIPCIONS I MÉS INFORMACIÓ

Regidoria de Comerç i Turisme de l'Ajuntament de Valls

comerc(ELIMINAR)@valls.cat / 977 636 013

Carrer de la Cort, 3

Notícies relacionades