El polígon de Valls, en situació límit

Els empresaris calculen que en els pròxims mesos es pot produir un degoteig de tancament d'empreses per culpa de la Covid-19

Un camió surt d'una de les naus del polígon de Valls. FOTO: ACN.
Redacció / Valls

El polígon es va crear el 1964 i ara té poc més de 100 empreses, però en va arribar a tenir més de 300.

Les empreses que formen part del polígon industrial de Valls ja es troben al límit de la seva resistència després de gairebé un any de restriccions per la Covid-19. El sector empresarial vallenc considera que, si la cosa no millora, en tres o quatre mesos es començaran a produir els primers tancaments d’empreses.

"Només llegeixes cartells de lloguer o venda de naus per tot arreu", lamenta el president de l'Associació d'Empresaris del Polígon Industrial de Valls, Xavier Ulldemolins. A l'associació en formen part un centenar i escaig de firmes d'un polígon, creat el 1964, que ha arribat a tenir més 300 empreses -no totes associades. Amb 270,59 hectàrees d'extensió, constitueix el principal motor econòmic de la ciutat i un dels més significatius del Camp de Tarragona.

"La gent està desencantada, molts me'n parlen amb llàgrimes als ulls, en algunes empreses s'ha despatxat tothom i només hi queda l'amo sol, s'estan descapitalitzant amb balanços en vermell; el mercat nacional ha caigut un 70% i només aguanten alguns negocis, com tallers, i firmes que tenen capacitat exportadora, però l'empresa petita, garrotada; crec que ja anem tard i no estarem a temps de recuperar-ho, calia preveure abans", afegeix.

"El polígon té els mateixos quilòmetres que la distància existent entre Valls i Tarragona", posa d'exemple Ulldemolins. La indústria majoritària en aquest polígon és la petita i mitjana empresa. "I els negocis petits tenen molt menys pulmó financer que les grans multinacionals, com Lear, Kellogg's o Ikea", diu Ulldemolins. "I això si aquestes no marxen cap al nord d'Àfrica", avisa. En la seva opinió, la robòtica en la logística també ha anat en detriment del treball.
 


 

Notícies relacionades