Del laboratori al mercat

La URV obre una nova convocatòria del programa ‘Research to Business’, que proporciona impuls econòmic i assessorament als projectes de recerca amb més recorregut empresarial

Una seixantena de projectes ja s'han beneficiat del R2B en les 13 edicions anteriors.
Dani Revenga / Tarragona

El programa Research to Business, que convoca la Fundació URV en col·laboració amb el Consell Social i el Vicerectorat d'Innovació i Transferència del Coneixement, torna a obrir convocatòria per impulsar iniciatives que afavoreixin la comercialització de coneixements i tecnologies generades des d'investigacions a la URV. En total, es repartiran 80.000 euros en ajuts per facilitar l'arribada al mercat d'aquests projectes.

Set iniciatives d'investigadores i investigadors de la Universitat Rovira i Virgili poden rebre un dels ajuts del programa Reseach to Business que convoca la Fundació URV, a través de la seva unitat de valorització, per impulsar l'arribada a mercat de coneixements i tecnologies desenvolupades a la Universitat. Els ajuts consistiran en dos premis de 15.000 euros i cinc de 10.000 euros pels projectes més ben valorats.

Fins al 22 de febrer es poden presentar els projectes, que optaran a dues subvencions de 15.000 euros i cinc de 10.000

Amb el finançament de Research to Business, els equips d'investigadors poden donar un impuls a la comercialització d'idees i projectes basades en la recerca i dur a terme o desenvolupar investigacions aplicades enfocades a necessitats del mercat. L'objectiu principal del programa no és, doncs, finançar la recerca en si, sinó la generar empreses i potenciar la competitivitat dels seus serveis o productes que tenen el seu origen en la recerca.

En aquest sentit, i amb el mateix objectiu, els membres clau de l'equip poden desenvolupar les seves pròpies habilitats de comercialització gràcies a l'acompanyament que els brinda el programa. Un àmbit on la participació del la Càtedra per al Foment de l'Emprenedoria i la Creació d'Empreses de la mateixa URV enriqueix l'orientació que reben els projectes seleccionats tutelant el seu procés de penetració en els mercats potencials dels seus productes o serveis.

El programa també preveu el desenvolupament d'habilitats vinculades a la comercialització i la gestió empresarial

Fins al 22 de febrer els investigadors i investigadores de la URV podran presentar la seva proposta a la convocatòria. La resolució dels ajuts serà el 25 de març. Aquests ajuts arriben a la 14a edició. Fins ara, en aquests anys, s'han presentat 124 projectes dels que se n'han finançat 64. Això ha redundat en 15 llicències de tecnologies i la creació de 13 spin-off. El programa compta amb el suport del Fons Europeu de Desenvolupament Regional de la Unió Europea en el marc operatiu FEDER i de la Secretaria d'Universitats i Recerca de la Generalitat de Catalunya.

ELS VINCLES


 

Notícies relacionades