Les targetes moneder, aigua de maig pels negocis de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

La campanya "Fes-la rodar", impulsada des del consistori per tal que els ciutadans gastessin els diners de les targetes en comerços locals, arriba als 270.000 euros

Una senyora paga amb una de les targetes moneder. FOTO:CEDIDA.
Redacció / Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

En vista de l'èxit d'aquesta primera campanya del "Fes-la rodar", l'Ajuntament preveu obrir enguany dues noves convocatòries d'aquests ajuts: una a la primavera i una altra a la tardor.

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha fet un balanç molt positiu de la campanya “Fes-la rodar”, una iniciativa en què el consistori repartia una sèrie de targetes moneder perquè les famílies es gastessin els diners que contenien en els negocis locals (es van adherir a la iniciativa, un total de 60 establiments). Així, mesos després de la seva posada en marxa, l’impacte econòmic de la campanya, segons l’Ajuntament, ha estat de 270.000 euros.

De les 1.121 targetes atorgades a les persones físiques i famílies del municipi que complien els requisits establerts a les bases d'aquests nous ajuts, 914 van ser "Targetes Consum 100% Plus", per a les llars que superaven els valors de renda fixats, i tenien un saldo d'entre 50 i 160 euros. Amb aquestes targetes, les persones beneficiàries d'aquest ajut només havien de pagar el 50% de l'import dels productes o serveis que compraven. De l'altre 50% se'n feia càrrec l'Ajuntament.

Les altres 207 targetes van ser "Targetes Consum 100%", per a llars municipals que estaven en els límits de renda establerts en les bases reguladores de la subvenció, i tenien un saldo que oscil·lava entre els 100 i els 320 euros, a bescanviar íntegrament.

La inversió del consistori en la campanya va ser de 157.975 euros però l’impacte final, tal com s’ha vist, ha superat els 270.000. En vista de l'èxit d'aquesta primera campanya del "Fes-la rodar", l'Ajuntament preveu obrir enguany dues noves convocatòries d'aquests ajuts: una a la primavera i una altra a la tardor.

Notícies relacionades