Naturgy comença la construció dels parcs eòlics de Barrancs i Punta Redona

L'empresa ha iniciat els treballs tot i que la DO Terra Alta té obert un contenciós administratiu contra els projectes i Batea encara no ha donat el permís d'obres

Aerogeneradors a la Terra Alta. FOTO: ACN.
Redacció / Gandesa

Els parcs Barrancs i Punta Redona tindran 7 i 8 aerogeneradors, respectivament (el projecte inicial en completava 10 a cada central però de dimensions més petites).

Naturgy ha començat els treballs previs de la instal·lació d’aerogeneradors als parcs eòlics de Barrancs i Punta Redona a la Terra Alta malgrat el contenciòs que hi ha obert amb la DO Terra Alta.

Els parcs Barrancs i Punta Redona tindran 7 i 8 aerogeneradors, respectivament (el projecte inicial en completava 10 a cada central però de dimensions més petites). A la comarca funcionen 148 aerogeneradors i amb aquests 15 serà la comarca amb més molins de vent en funcionament al país (163) superant el Baix Ebre (amb 159 actualment). Des del nou decret també s'ha donat el vistiplau a 3 noves centrals (27 aerogeneradors) i 3 més estan pendents de la resolució de la Ponència d'Energies Renovables. Són els projectes El Sequet i Ascó II a Batea de 10 i 8 aerogeneradors, i el Tossal Gros a la Pobla de Massaluca de 10 aerogeneradors.

La DO del vi té obert un contenciós administratiu per aturar els tres projectes (junt amb Tres Termes) tramitats fa més d'una dècada amb el decret de les ZDP, però l'empresa argumenta que compten amb totes les autoritzacions i que el procés judicial no impedeix engegar els treballs. L'Ajuntament de Batea ha demanat una ampliació de la documentació abans de donar la llicència d'obres, però s'haurien atorgat les de Vilalba dels Arcs i la Pobla de Massaluca.

És sospitós que una empresa que no té la llicència d'obres d'un dels pobles afectats, que és Batea, i té un contenciós sobre la taula, s'anticipi a iniciar una obra. Sembla que sàpiguen el resultat del contenciós", ha denunciat Núria Altés, membre del Consell Regulador de la DO Terra Alta.

Fonts de l'empresa defensen que no hi ha cap anomalia a iniciar les obres, que els projectes compten amb totes les autoritzacions administratives, i el tràmit del contenciós no paralitza els treballs.

Notícies relacionades