La Cambra de Tarragona impulsa la FP Dual

Ho fa juntament amb les cambres de Madrid, Navarra i Sevilla

Una imatge de l'edifici de la Cambra de Tarragona. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

Segons la Cambra tarragonina, aquest sistema que combina ensenyament teòric i pràctiques en empreses pot reduir la taxa d’atur entre els joves que ara se situa en el 40%.

La Cambra de Comerç de Tarragona es convertirà en ambaixadora de la FP Dual de la qual en formen part les cambres de Madrid, Navarra i Sevilla. Amb aquesta iniciativa, la cambra tarragonina vol donar un impuls molt important a un sistema educatiu que combina l’aprenentatge teòric i les pràctiques en les empreses.

Segons la cambra, amb un atur entre els joves del 40 per cent de mitjana a tot l'Estat, l'FP Dual és converteix en una eina fonamental per revertir aquesta situació, atès que combina la formació teòrica i la pràctica en empreses que els preparen d'acord a les necessitats reals del mercat i que, en moltes ocasions, els acaben incorporant a les seves respectives plantilles. En el cas de LIDL, partner del projecte, en els últims anys han format a més de 300 joves, dels que un 70 per cent ha estat contractat per la firma de distribució.

"En moments com els actuals, hem d'esmerçar tots els esforços i posar en marxa tots els mecanismes possibles per superar la problemàtica amb la que es troben molts joves a l'hora d'accedir al mercat laboral i, al mateix temps, facilitar a les empreses perfils que s'ajustin més a les seves necessitats. En definitiva, acostar-nos a models d'èxit que existeixen a bona part de la Unió Europea", explica Laura Roigé, presidenta de la Cambra de Tarragona.

Notícies relacionades