L'Ajuntament de Tarragona gastarà una part del romanent del 2020 en habitatge social

Destinarà 1,5 milions d'euros, dels 12 en total, a la compra de 20 pisos amb finalitats socials; també s'invertirà en pagar crèdits o reformar un edifici modernista

El regidor d'Economia, Jordi Fortuny, presentant l'acord. FOTO: ACN.
Redacció / Tarragona

El destí dels diners ha estat fruit d’un acord entre l’equip de govern, format per ERC i ECP, i la CUP i Junts per Tarragona.

L’Ajuntament de Tarragona ja té decidit què farà amb els 12 milions d’euros de romanent de l’exercici 2020. Així, el consistori destinarà 1,5 milions d’euros a la compra de 20 habitatges que tindran finalitats socials. 800.000 euros es destinaran a reformar l’edifici modernista de la Quinta de Sant Rafael i, la part més gran, 7,2 milions d’euros a amortitzar un crèdit ICO facilitat per l’Estat que el consistori va demanar els anys 2011 i 2012 per pagar a proveïdors.

El consistori, però, demanarà nous crèdits per la mateixa xifra, però que segons ha apuntat el conseller municipal seran en condicions més avantatjoses, amb menys interessos i un període de retorn a més llarg termini, fet que permetrà tenir més flexibilitat a l'hora de formular els pressupostos dels propers anys. Dels 5,6 MEUR que quedaran pendents de pagar del crèdit estatal, el titular de Serveis Centrals ha manifestat que no descarta liquidar-los en un futur proper.

Es destinaran 500.000 euros per a bons per incentivar les compres en comerços de proximitat. Una mesura que s'activarà, a priori, en les properes setmanes. En l'àmbit comercial també es destinaran 500.000 euros a una subvenció directa als negocis urbans de la ciutat.

Totes aquestes partides s’han consensuat entre el govern municipal, format per ERC i ECP i la CUP i Junts per Tarragona.

Notícies relacionades