El Sistema d'Entrega d'Agroalimentaris del Port ha permès un estalvi de 2,5 milions d'euros mensuals a les empreses

El Port presenta aquests resultats en el marc de l'Smart Digital Ports of the Future

Una imatge de descàrrega de cereals. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

El Port mou una mitjana de 32 miliions de tones de diferents productes en total, el 18% dels quals són agroalimentaris.

Més de 2 milions d’euros d’estalvi cada mes a les empreses. Aquest és el balanç dels primers mesos de funcionament del Sistema d'Entrega d'Agroalimentaris (SEA) del Port de Tarragona. Així, des del 6 d’octubre del 2020 i fins al 22 de març d’enguany, el SEA ha gestionat 36.166 encàrrecs de càrrega de cereals i productes agroalimentaris.

A banda de l’estalvi econòmic (2,5 milions d’euros mensuals), el temps d’espera de càrrega s’ha reduït en 50 minuts. Tenint en compte que hi ha uns 2.000 camions diaris, aquest estalvi de temps és considerable. El Port mou una mitjana de 32 miliions de tones de diferents productes en total, el 18% dels quals són agroalimentaris.

El SEA és un sistema que facilita sa recollida de mercaderia de les terminals d'agroalimentaris, especialment per al transportista, però també per als compradors, que podran saber la disponibilitat de la mercaderia sol·licitada i, també, el dia i hora de recollida per part del transportista. Això implica directament una millora de la seva planificació de producció.

Les bondats del SEA s’han explicat dins de  l'Smart Digital Ports of the Future en la conferència 'SEA - Information transparency in Agri-food'.
 

Notícies relacionades