L’Empresa Municipal de Transports de Tarragona consolida els seus ingressos i congela les seves tarifes per al 2018

L’any 2017 es tancarà amb un important increment de viatgers que al juny ja era del 6,04%

Els autobusos de Tarragona han incrementat el número de viatgers aquest 2017. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

L'Empresa Municipals de Transports Públics de Tarragona (EMT) té per objectiu mantenir i consolidar l'any vinent els ingressos assolits durant aquest 2017 derivats de la venda de bitllets. Aquest és el propòsit reflectit en el pressupost per a l'any 2018, aprovat pel consell d'administració de l'empresa municipal el passat 14 de setembre i pel Consell Plenari d’aquest desembre.

El pressupost de l’EMT s'eleva a 14.502.986 € i l'aportació municipal és de 9.222.493 €. El consistori tarragoní ha aprovat en la seva sessió plenària de desembre la congelació de les tarifes dels autobusos urbans per l'any que ve.

L'EMT té previst un increment de la partida d'ingressos en aproximadament 183.000 euros. Aquesta càlcul respon a que l'augment progressiu de viatgers -que l'any 2016 va ser d'un 2,62% respecte l'any 2015-, i que va a arribar al 6,04% el passat mes de juny, ratificant la tendència a créixer en nombre de viatgers. La presidenta de l'Empresa Municipal de Transports, Begoña Floria, ha explicat que "l'optimització del servei i les millores introduïdes són algunes de les raons per les que els ciutadans trien el transport públic per moure's per la ciutat".

El pressupost de l'EMT s'eleva a 14.502.986 € i l'aportació municipal és de 9.222.493 €

D'altra banda, s'incrementa la partida de despeses d'explotació degut, principalment, a l'adquisició d'autobusos i l'augment de la partida destinada a reparacions a causa de l'envelliment de la flota. En aquests moments, està en tràmit el concurs per a l'homologació d'autobusos per poder iniciar el procés de renovació durant el 2018. Per últim, abans de final d'any, es licitarà el concurs que preveu la instal·lació de 20 pantalles d'informació de temps d'espera, que se sumaran a les dues ja existents en les parades del carrer Colom i de l'estació de Renfe.

La regidora i presidenta de l'EMT ha assegurat que aquest pressupost evidencia "la millora de la gestió del transport públic per guanyar confiança dels usuaris i cohesionar la ciutat".

Notícies relacionades