Reus aposta per un tramvia amb xarxa pròpia i integrat a la ciutat

Així ho explicita en les al·legacions que presentarà a l’estudi informatiu i l’estudi d’impacte ambiental del projecte de del nou tren-tramvia del Camp de Tarragona

Imatge de la façana de l'Ajuntament de Reus. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Reus

'Ajuntament manifesta la necessitat de refermar el compromís que la ciutat de Reus estigui connectada a la infraestructura tramviària.

L'Ajuntament de Reus vol un tramvia-tramvia en lloc d’un tren-tramvia, amb una mobilitat totalment independent de la ferroviària. Aquest model no estaria supeditat a la gestió compartida amb ADIF i per tant seria una gestió única independent. Aquesta serà alguna de les al·legacions que el consistori tarragoní presentarà a l’estudi “Nou tren-tramvia del Camp de Tarragona dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya. Tram: Cambrils- Tarragona”. En les al·legacions, l'Ajuntament manifesta la necessitat de refermar el compromís que la ciutat de Reus estigui connectada a la infraestructura tramviària. Reus es converteix, per tant, en la tercera ciutat del Camp de Tarragona que presenta al·legacions després de Cambrils i Tarragona.

Les al·legacions van en tres línies:

  • Tramvia independent de la xarxa ferroviària: Model flexible i d'integració urbana, amb l'aposta per una tipologia d'infraestructura de tramvia amb xarxa pròpia.

  • Participació del territori, amb la reactivació de la Taula tècnica de treball entre els municipis de Camp de Tarragona i la Generalitat.

  • Planificació territorial, amb la incorporació de la xarxa del tramvia al Pla Director Urbanístic de l'àrea metropolitana de Tarragona.

L'Ajuntament de Reus considera que la possibilitat de tenir una connectivitat pròpia del Camp de Tarragona és una bona oportunitat per a estructurar i cohesionar el territori; com també ho és sumar un nou mitjà de transport públic que faciliti la mobilitat interurbana dels municipis del Camp de Tarragona. El tramvia pot donar lloc a projectes d'integració i transformació urbana que millorin l'accessibilitat en diferents mitjans de transport.

Notícies relacionades