L’AHPT reclama la congelació de la taxa turística

La Generalitat té previst aplicar un increment d'un 33% a partir del juny

El sector hoteler creu que no és moment per gravar més la seva activitat.
Redacció / Tarragona

L'AHPT considera que "no és moment d'afegir despeses als turistes, sinó de promoure l'activitat econòmica i turística". Per això, el sector hoteler demana diàleg participar en les decisions que pren el Govern i que afecten de ple a la seva activitat. Creuen que la pujada de la taxa s'ha de comunicar obertament i sense por al debat i malestar que pot generar.

A partir de l'1 de juny, l'Agència Tributària de Catalunya, augmentarà la taxa turística amb tarifes que arriben als 3€, xifra que representa un increment de fins el 33% respecte l'any anterior. La taxa turística és l'impost que s'aplica al preu de les estades en els establiments turístics -hotels, apartaments turístics, càmpings, allotjament rural, albergs de joventut, habitatges d'ús turístic, àrees de pernoctació destinades a albergs mòbils i embarcacions de creuer turístic- de Catalunya.

Des del sector turístic s'hi oposen: "Necessitem demanda, necessitem recuperar el temps perdut i sobretot necessitem salvar els nostres negocis i el nostre destí. Cal ser competents en qualitat, però també en preu; i decisions com aquestes ens juguen en contra", argumenten en un comunicat. Des de l'AEHPT demanen als representants polítics que "recapacitin" i els emplacen "a una trobada amb els representants dels allotjaments turístics que aglutinem per definir conjuntament mesures que ens juguin a favor i no en contra".

L'any 2020, el Govern de la Generalitat va posposar l'entrada en vigor de l'increment de l'impost sobre les estades en establiments turístics, però està previst que aquest increment es reactivi l'1 de juny. Enfront aquesta situació, l'Associació Hotelera de la Província de Tarragona, en la seva primera junta després de la seva constitució l'hivern de 2020, ha volgut posar de manifest el seu desacord per aquest increment. L'AHPT està formada per 130 allotjaments turístics de tota la província de Tarragona i per una junta liderada per establiments de referència com el Parador de Tortosa, Mas Passamaner, Le Meridien Ra o l'H10 Imperial Tarraco.

El sector recorda que "la greu situació que estem vivint s'ha allargat més del previst; no ha sigut només el 2020, sinó que ens trobem immersos en una lenta recuperació i alguns dels nostres hotels associats encara no han sortit del coma". Per aquest motiu, creuen que la congelació de la taxa turística aplicada el 2020 caldria ampliar-la almenys un any més. "No és moment de posar més pals a les rodes, sinó de facilitar la carrera de fons en la que estem immersos", expressa Magí Mallorquí, president de l'AHPT.

Des de l'Associació Hotelera de la Província de Tarragona, no només reclamen el manteniment de l'import actual de la taxa, sinó un comunicació oberta i transparent d'aquesta. Denuncien que el Govern segueix amb "la mateixa dinàmica que hem vist tots aquests mesos: una decisió més sense comptar amb l'opinió del sector ni comunicant obertament l'increment de la taxa als afectats. Estem en desacord amb aquesta falta de transparència i demanem que es comuniquin de forma àmplia i oberta les mesures que ens afecten", apunten.

-

Notícies relacionades