La Cambra de Comerç de Reus veu “mes a prop” l’Estació Intermodal de l’Aeroport

La Comissió de Transports del Senat ha aprovat una moció de Junts que insta al Govern a fer estudis de demanda i viabilitat d’aquesta infraestructura

Redacció / Reus

La Cambra de Comerç de Reus considera que s'ha fet un pas endavant en la seva lluita per reactivar la construcció de l'Estació Intermodal de l'Aeorport. Un projecte que es va licitar l'any 2009 i que va quedar encallat poc després de començar les obres per les retallades pressupostàries del Govern Central.

La moció de Junts aprovada a la Comissió de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana del Senat insta al Govern espanyol a realitzar "els estudis de demanda i de viabilitat socioeconòmica de l'estació central/ intermodal de Reus, així com el seu encaix funcional dins de la xarxa ferroviària de Tarragona i, en funció dels resultats d'aquests estudis, es promoguin les accions per al projecte definitiu d'aquesta estació". La moció ha estat defensada per la senadora de la demarcació de Junts per Catalunya, Assumpció Castellví. Durant el debat s'ha inclòs una transaccional que ha presentat el Partit Socialista. La moció s'ha aprovat amb els vots a favor de tots els grups -Junts, ERC, PSC, Ciudadanos, PNB i Grup Mixt- i l'única abstenció del Partit Popular.

El president de la Cambra de Comerç de Reus, Jordi Just, creu que és una gran notícia perquè torna a posar de manifest la conveniència de reprendre les obres d'una infraestructura cabdal pel territori. "Si tenim en compte que el projecte ha dormit en l'oblit durant molts anys, queda clar que hem aconseguit tornar a situar-lo a la primera pàgina de l'actualitat amb la complicitat de totes les realitats del territori. Aquesta és una estació cabdal per millor la competitivitat de l'aeroport però, molt especialment, per poder garantir la mobilitat de la nostra gent", argumenta Just.

El president de la Cambra de Reus ha volgut agrair la defensa de la moció de la senadora Castellví i el suport dels grups que hi han votat a favor. Just considera que el terreny està abonat per poder aconseguir que en els propers pressupostos generals de l'Estat s'inclogui una partida per poder avançar en aquesta línia. "Cada vegada estem més a prop. I en els propers pressupostos i en la posterior discussió d'esmenes ja es fixarà una aportació econòmica per poder iniciar la construcció en un termini d'un o dos anys. Ho tenim a tocar". Durant les properes setmanes, la Cambra mantindrà contactes amb els grups polítics al Congrés i al Senat per anar treballant les seves propostes amb l'objectiu d'incloure-les als pressupostos generals de l'Estat.

Notícies relacionades