El camí de la internacionalització és de color verd

Mel Muria potencia els productes saludables i el ‘packaging’ sostenible per consolidar-se als mercats internacionals

Dani Revenga / El Perelló

Uns caramels healthy amb un envàs 100% compostable. És l'última aposta per seguir incrementant les vendes als mercats internacionals de Mel Muria, històrics apicultors del Perelló que des de 2014 han incrementat progressivament les seves exportacions. Sempre amb la qualitat i els productes gourmet com a argument i, cada vegada més, responent a les exigències d'uns mercats que exigeixen aliments saludables i envasos dissenyats tenint en compte els criteris de l'economia circular.

Després de cinc generacions, Mel Muria és ara Muria Bio, tota una declaració de principis. El nom fa la cosa, i més davant d'un mercat cada cop més sensible a tots els missatges que tenen a veure amb salut i medi ambient. El president de l'empresa, Rafel Múria, té molt clar que són tendències que cal seguir per seguir connectant amb els consumidors. Especialment, fora de l'Estat, als països del centre i el nord d'Europa, on "van per davant en aquests hàbits, són molt exigents i, per exemple, els envasos de plàstic el plàstic són inconcebibles".

Un marc que han tingut molt en compte en el llançament del seu últim producte: els primers caramels de mel ecològica amb envàs 100% compostable, que al final de la seva vida útil es descomposa i torna a la natura sense generar cap mena de contaminació. Muria posa en valor la feina d'I+D que hi ha al darrera, tant pel que fa a l'envàs com en la composició dels caramels: "Li hem tret la glucosa, el sucre i els edulcorants i hem posat melassa d'arròs i sucre de coco, molt ben considerat per aquest tipus de consumidor que posa la salut per davant de tot". El president de Muria Bio reconeix que "la innovació costa, perquè, en aquest cas, has de trobar la fórmula perfecta perquè el caramel sigui saludable, però segueixi agradant el seu gust".

Una altra demostració de fins a quin punt Mel Muria té interioritzat el nou paradigma verd és l'obtenció del certificat PEFC Espanya, que avala que la seva mel prové de boscos certificats en gestió forestal sostenible, un distintiu que cap altra empresa del sector té. "Aquests reconeixements ens donen credibilitat davant d'uns consumidors que cada cop exigeixen més que les empreses a les que compren productes tinguin aquest compromís amb el medi ambient", explica Muria.

Els resultats d'aquestes apostes són tangibles: el 2020 el 50% de vendes va anar als mercats internacionals, consolidant un creixement progressiu que es va accelerar a partir de 2014, quan l'índex d'internacionalització era del 20%. Són molt forts als principals mercats europeus, com UK, França o els Països Baixos, però també han aconseguit obrir portes a Aràbia Saudita. Rafel Muria té clar que "en aquests mercats hi ha més demanda de productes de qualitat com el nostre i estan disposats a pagar un bon preu, a Espanya encara anem pel darrere en aquest sentit". "Costa obrir-te portes, però si ho fas bé tens bons marges i fidelitzes un mercat", explica Muria, que exemplifica que "entenen que se t'acabi el producte, però no que baixis la qualitat".

L'aposta de Muria Bio per la mel ecològica ha rebut recentment diversos reconeixements en forma de premis, com el BIOLMIEL 2020, on va ser l'única empresa productora de mel d'Espanya que va aconseguir 4 medalles d'or, 1 de plata i el reconeixement de Millor Mel de la seva categoria per a dues e les varietats presentades. O al III Concurso Hispanoluso, on va merèixer 3 'Ruscs de plata' i la màxima puntuació en la categoria de mels clares.

PERFIL PROPI

Rafel Muria representa la cinquena generació d'aquesta família d'apicultors del Perelló. Visionari i agosarat, adapta un producte sensacional a les tendències dels temps actuals. Amb ArtMuria va donar-li va donar-li la categoria gourmet que va permetre guanyar nous mercats. Ara, l'aposta és el producte ecològic i el packaging biodegradable. Els resultats li donen la raó: l'empresa creix de manera sostinguda entre el 10% i el 15% cada any.

Notícies relacionades