Wines & Sea: mar, vi i gastronomia

El Port de Cambrils estrena una nova proposta enogastronòmica a bord de la goleta Karya

L'acte de presentació del projecte.
Redacció / Cambrils

Sortides al mar per assaborir els millors vins i la gastronomia tradicional dels pescadors. Aquesta és la proposta de Wines & Sea, una nova proposta enogastronòmica que enriqueix l'oferta d'oci del Port de Cambrils. Les sortides es portaran a terme inicialment els divendres, de 20.00 a 22.00 hores aproximadament amb un aforament aproximat d'entre 25 i 35 persones (inclourà tast de vins i sopar). Es faran a bord de l'atractiva goleta Karya, de 24 metres d'eslora.

Un dels pilars d'aquesta proposta serà la de gaudir dels vins que s'elaboren en aquest territori donant-los la màxima visibilitat i reconeixement. En aquest espai s'aniran realitzant tastos de vi que aniran a càrrec dels propis elaboradors en una mena de sala de tast a l'aire lliure, però dins el mar. En aquest acte de presentació hi han participat dos cellers: Celler La Botera de Batea i el Celler Trosset de Porrera. Ambdós projectes vitivinícoles participen en el projecte de Vins d'Àmfora que desenvolupa Xavier Belda. Es tracta d'una iniciativa que, per una banda vol recordar aquell sistema de vinificació que es va posar en pràctica durant la Tarraco romana amb l'exportació d'un gran gruix d'àmfores de fang amb vi de les vinyes ubicades en el nostre entorn agrícola; i per una altra, forma part d'un procés d'investigació per tal d'analitzar i avaluar com envelleixen els vins en aigües marines. Actualment existeixen dos biotops ubicats al Delta de l'Ebre i al Port de Tarragona.

L'altre pilar d'aquesta experiència és la cuina marinera cambrilenca: el Ranxet (o Ranxo) de bord. En concret es tracta de compartir alguns del plats que antigament es cuinaven mentre es realitzaven les dures jornades de pesca. En la mesura del possible, i dins les possibilitats que ens ofereix aquest espai, es tracta de reivindicar i homenatjar aquesta cuina tan pròpia de Cambrils. Una proposta que es portarà a terme sota el mestratge de restauradors i pescadors cambrilencs que van dedicar la seva vida professional a la pesca.

La iniciativa té un dels seus grans valors en l'escenari en el que es portarà a terme aquest projecte: la goleta Karya, de l'empresari i capità Sergi Marimon. Un vaixell de 24 metres d'eslora ancorat en aigües cambrilenques, que va ser construït l'any 2008 amb fusta d'iroko i dotat dels sistemes de navegació més moderns. Un espai certament espectacular des d'on es podrà recórrer i apreciar la costa cambrilenca des d'una perspectiva molt especial.

Amb la coordinació d'aquestes tres elements, Wines & Sea neix com una iniciativa diferent que a més de permetre gaudir de l'entorn privilegiat cambrilenc, dona l'oportunitat de conèixer per una banda alguns dels protagonistes de la revolució vitivinícola que es viu a casa nostra i fer un tastet de la cuina marinera pròpia dels pescadors de Cambrils.

Notícies relacionades