El vicepresident Jordi Puigneró ratifica Josep M. Cruset com a president del Port de Tarragona

Puigneró considera que el Port i el Camp de Tarragona seran claus en la recuperació econòmica de Catalunya

Redacció / Tarragona

El vicepresident del Govern de la Generalitat de Catalunya, Jordi Puigneró, ha visitat avui el Port de Tarragona per conèixer de primera mà els projectes estratègics que l'Autoritat Portuària (APT) està impulsant i per copsar l'opinió dels representants del teixit empresarial tarragoní. La visita ha servit també per mostrar el suport de Puigneró a la tasca realitzada per Josep M Cruset al capdavant de l'APT, durant els darrers dos anys i mig, i per ratificar la seva continuïtat com a màxim responsable del Port.

El vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, ha ratificat a Josep Maria Cruset com a màxim responsable de l'Autoritat Portuària de Tarragona, després que aquest dijous al matí hagi anunciat que l'exconseller Damià Calvet serà el nou president del port de Barcelona. Per Puigneró, el port tarragoní esdevindrà un "agent tractor fonamental" per la recuperació econòmica del territori i ha subratllat que es tracta d'una infraestructura determinant.

Preguntat sobre el traspàs de les competències portuàries, el vicepresident ha assegurat que no renunciaran a assolir la màxima sobirania. "Des de sempre aspirem a les màximes quotes d'autogovern, és un govern que representa el 52% de la població que vol la sobirana màxima d'aquest país, per tant, mentre no aconseguim aquest propòsit, això no ens ha de fer renunciar a aconseguir la sobirania per parts; valorarem com la fem efectiva durant els pròxims mesos", ha manifestat.

Cruset desgrana un programa d'inversions posant el focus en el "moment clau" de l'any 2023


Així mateix, les autoritats han recordat els 150 milions d'euros del pla d'inversió del port que inclou la construcció de noves infraestructures i la millora d'altres ja existents. "Estem en un moment clau del port de Tarragona perquè molts dels projectes rellevants confluiran el 2023, aquest horitzó ens permetrà ser un node logístic a Europa i a la mediterrània", ha apuntat Cruset. En aquest sentit, ha recalcat l'impuls econòmic que suposarà l'entrada en funcionament del corredor mediterrani i del túnel de Lilla. També ha destacat la posada en marxa en ple rendiment de la Zona d'Activitats Logístiques, la terminal Intermodal de la Boella i la terminal de Guadalaja-Marchamalo, que permetrà estendre l'àrea d'influència del port tarragoní fins al centre de la península Ibèrica.

Trobada amb empresaaris

A banda, el vicepresident Puigneró s'ha reunit amb una cinquantena de representants del teixit empresarial del Camp de Tarragona al Tinglado 1 del Moll de Costa. En la reunió s'han exposat els reptes de futur i les oportunitats que tindrà el port i el territori amb la millora de les infraestructures ferroviàries.

Notícies relacionades