El Port de Tarragona espera rebre els primers creuers a finals de juliol

El president de l'Autoritat Portuària reconeix que l'impacte econòmic serà "molt petit" per les "visites encapsulades"

Redacció / Tarragona

El Port de Tarragona espera els primers creuers després de la pandèmia a finals del mes de juliol en el marc d'una temporada "molt estranya" i marcada encara pels efectes de la covid-19. Ho ha anunciat aquest dijous el president de l'Autoritat Portuària, Josep M. Cruset durant la visita a les instal·lacions del vicepresident del Govern, Jordi Puigneró.

"Pel protocol covid, la temporada d'enguany té un interès relativament petit perquè les baixades s'han de fer de forma encapsulada", ha dit Cruset. En la trobada, han repassat les inversions estratègiques previstes al port, han recordat el pla d'inversions, xifrat en 150 milions d'euros, i han destacat la importància de l'entrada en funcionament del corredor mediterrani.

"A finals de juliol serà quan tinguem la possibilitat de les primeres escales, encara és un escenari molt líquid perquè el sector està arrencant", ha admès el president del port de Tarragona. També ha remarcat que els protocols anticovid marcaran la temporada d'aquest any perquè, diu, els viatgers "baixaran" de forma encapsulada, sense poder moure's lliurement pel territori. Per això, ha assenyalat que estan dedicant tots els esforços a la campanya de l'any vinent.

"L'any 2022 tindrem la nova terminal de creuers nova; és quan tindrem un escenari de normalitat", ha destacat Cruset. El 2019, el port de Tarragona va rebre 128.089 passatgers i hi van atracar 57 creuers. Pel que fa al 2020 només van arribar 1.463 creueristes en un vaixell.

 

Notícies relacionades