El torneig de futbol Mare Nostrum torna a Salou aquest cap de setmana

32 equips i un miler de persones prendran part d’aquest esdeveniment esportiu que és un gran instrument de projecció turística

Redacció / Salou

La capital del turisme de la Costa Daurada acollirà els propers dies 2, 3 i 4 de juliol el Torneig Mare Nostrum Euro Sport Event International (ESEI) Cup. L'esdeveniment, una de les grans cites vinculades a l’estratègia de potenciar el turisme esportiu, el van presentar l'alcalde de Salou i president del Patronat de Turisme, Pere Granados; el CEO & Co-Founder Mare Nostrum Cup, Albert Viñas; el vicepresident del Patronat de Turisme, Hèctor Maiquez; i l'assessor coordinador del Patronat, Marc Espasa.

Els participants vindran de mercats turístics estratègics per a Salou com el País Basc, Madrid i Catalunya. Del Camp de Tarragona n'hi haurà de localitats com Salou, Montblanc i l'Aldea, entre altres. Tot i que encara no és possible rebre visitants de l'estranger, un miler de persones, aproximadament, vindran gràcies a aquest esdeveniment esportiu, que implicarà, a més, una estada i pernoctacions en establiments hotelers de Salou. 

L'edat dels participants és de 8 fins a 16 anys i els encontres es disputaran al Complex Futbol Salou. El torneig compta amb dues fases diferenciades. La primera serà una fase de grups que enfrontarà tots els equips de la mateixa categoria. Aquells que aconsegueixin classificar-se passaran a eliminatòries, fins arribar a la final. Els participants es distribueixen en quatre categories: benjamí, aleví, infantil i cadet.

L'alcalde Pere Granados ha manifestat que "Salou és una destinació turística esportiva que gaudeix d'unes excel·lents instal·lacions, com és el Complex Esportiu Futbol Salou", entre d'altres; i també hi ha "més modalitats que ens converteixen en un epicentre del turisme esportiu". Així mateix, "Salou demostra, un cop més, la capacitat que té d'organitzar esdeveniments d'aquesta magnitud", ha afirmat. Per acabar, ha destacat la gran experiència de l'organitzador del torneig, que ha estat demostrada any rere any, ha dit.

Per la seva banda, Albert Viñas, CEO & Co-Founder Mare Nostrum Cup, ha mostrat la seva satisfacció perquè "malgrat les circumstàncies actuals, hem pogut acollir aquest esdeveniment, encara que es tracta d'un torneig menor, pensant en animar l'esport i deixar palès que tirem endavant, tot i que només sigui amb un 10 per cent dels equips que participen, normalment, al Mare Nostrum per Setmana Santa". "Sembla que poc a poc anem tornant a la normalitat, i ja estem planificant un parell d'esdeveniments menors per l'octubre del 2021", ha assenyalat. També ha destacat la bona resposta obtinguda per a aquest certamen i ha dit que de cara a l'any vinent s'espera poder tornar a organitzar el torneig per Setmana Santa, com era habitual, amb 7.000 participants.

Notícies relacionades