Lluís Coll, Premi a la Trajectòria Professional del Col·legi d’Enginyers

Coll va ser director de les centrals nuclears d’Ascó i Vandellòs i actualment presideix el Club Nàutic de l’Hospitalet de l’Infant

Redacció / Tarragona

El Col·legi d'Enginyers Industrials de Catalunya ha concedit el premi a la Trajectòria Professional a Lluís Coll Braut per la seva contribució al progrés de l'enginyeria. Coll va ser director de les centrals nuclears tarragonines d'Ascó i Vandellòs, sector on va desenvolupar la seva carrera professional. Actualment presideix el Club Nàutic de l'Hospitalet de l'Infant.

La Diada de l'Enginyer va ser l'escenari en el que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, va lliurar el Premi a la Trajectoria Profesional concedit pel Col·legi d'Enginyers Industrials de Cataluña a Lluis Coll, en un acte celebrat al Recinte Modernista de l'Hospital de Sant Pau, a Barcelona. A l'acte, conduit per la periodista Raquel Sans, hi van assistir presencialment unes 150 persones i el van seguir telemàticament unes 700 més. Coll va agrair el guardó com "un reconeixement a una activitat de molts anys procurant desenvolupar amb interès i responsabilitat una feina ben feta i també al progrés i desenvolupament de l'enginyeria".

En aquesta mateixa jornada, Enginyers Industrials de Catalunya ha premiat també, entre d'altres, el Servei Català de  Salut amb el guardó Enginyeria amb Propòsit. L'associació professional ha volgut reconèixer la sanitat catalana pel seu "gran compromís i contribució dels professionals de l'enginyeria des dels hospitals i el sistema de salut, i en col·laboració amb el món sanitari, durant aquests mesos de pandèmia".

A més del guardó al Servei Català de la Salut, els enginyers catalans han premiat Encofrats Alsina amb el reconeixement a la Millor pràctica empresarial per la seva solució modular per executar bigues prefabricades a peu d'obra. El premi Serra i Bonastre de difusió de l'enginyeria ha estat atorgat als professionals de la línia COVID-19 del Grup de Recerca en Biologia Computacional i Sistemes Complexes de la UPC.

Notícies relacionades