Costa Cruceros premia el Port i Tarragona Cruise Port Costa Daurada per la consolidació de la destinació al sector dels creuers

El president Josep Andreu i els representants de la taula institucional de creuers han recollit el guardó a la fira FITUR de Madrid

Costa Cruceros ha distingit l'aposta pel turisme de creuers que ha fet Tarragona. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

El Port de Tarragona i els integrants de Tarragona Cruise Port Costa Daurada han rebut avui un reconeixement especial per part de Costa Cruceros España per la tasca realitzada durant la temporada 2017. El guardó l’han recollit el president del Port, Josep Andreu; l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros; la presidenta del Patronat Municipal de Turisme de Tarragona i regidora de Turisme i Pla Estratègic de l'Ajuntament, Inmaculada Rodríguez; la regidora de Turisme i Comerç de l'Ajuntament de Reus, Montserrat Caelles, i la directora tècnica del Patronat de Turisme Costa Daurada, Marta Farrero, en un acte que s’ha celebrat a l'estand de la Costa Daurada a FITUR.

El reconeixement vol posar en valor el treball i col·laboració del Port de Tarragona i Tarragona Cruise Port amb Costa Cruceros durant la primera temporada en què Tarragona ha operat com a port base de la companyia amb el vaixell neoRiviera. Tarragona Cruise Port Costa Daurada està liderada pel Port de Tarragona i en formen també el Patronat Municipal de Turisme de Tarragona, el Patronat de Turisme Costa Daurada, el Patronat Municipal de Turisme de Reus, les cambres de comerç de Reus i Tarragona, la Federació Empresarial d'Hoteleria i Turisme de Tarragona i PortAventura. L'aposta del pels creuers va començar l'any 2013, quan es va formar la taula institucional de creuers amb una funció bàsica: consolidar el Port de Tarragona com a destinació de creuers i treballar de manera conjunta per promocionar el territori.

El Port de Tarragona està present a la Fira de Turisme FITUR que es celebra a Madrid durant dos dies, dijous i divendres, i té programades diverses reunions amb touroperadors i navilieres.

Les millors previsions del Port per al 2018

La temporada 2018 es presenta com un any de consolidació de l'aposta pel creuers per part del Port de Tarragona. Les previsions per a aquest any 2018 situen les xifres en 55 creuers, el que suposa un increment del 49% respecte l'any 2017, i 80.000 passatgers, el que implicaria un augment del 56%. Cal recordar que la passada temporada va obtenir molt bons resultats, amb xifres que van superar les expectatives fixades, i va batre rècord amb 51.390 creueristes, el que suposa un increment del 284% respecte la temporada de 2016.

Les previsions per a aquest any 2018 situen les xifres en 55 creuers, el que suposa un increment del 49% respecte l'any 2017

Pel que fa al nombre de creuers, el 2017 van fer escala a Tarragona 37 embarcacions, davant les 22 de 2016. Aquests més de 51.000 creueristes, dels que 37.000 van ser de trànsit i 14.000 de port base, van generar un impacte econòmic de 3,9 milions d'euros en el territori.

Les bones previsions pel 2018 es deuen, en bona part, al fet que la naviliera Costa Cruceros, que té Tarragona com a port base, ha decidit canviar el creuer d'enguany, el Costa neoRiviera, amb capacitat per a uns 1.700 passatgers, pel Costa Victoria, que pot allotjar uns 2.300 passatgers, el que suposarà un increment importantíssim dels passatgers que arribaran al Port de Tarragona.

Notícies relacionades