Satisfacció a Reus per la construcció de l'estació intermodal

L’alcalde, Carles Pellicer, considera que “és una gran notícia” però recorda que “els acords són per complir-los”

Redacció / Reus

Reus mostra gran satisfacció per l'empenta definitiva a l'estació intermodal, en el marc de l'acord entre la Generalitat i Aena, que també garanteix la connectivitat entre l'aeroport de Reus i el del Prat en 30 minuts, amb alta velocitat. Les obres de l'estació, una infraestructura llargament reivindicada al territori, s'iniciaran abans del 2026, segons ha avançat l'alcalde Carles Pellicer, en una compareixença aquest dimarts al matí. Reus dona per fet que la futura estació possibilitarà que l'aeroport tingui més vols nacionals i continentals. A partir d'aquí, però, l'alcalde avisa que els acords són per complir-los. "Reus ja juga a la Champions, però estarem amatents, perquè d'aquest tema n'estem escaldats", coincideix la Cambra de Comerç.

Contents, però alhora prudents. L'Ajuntament de Reus aplaudeix la notícia feta pública ahir sobre l'ampliació del Prat que situa l'aeroport de Reus a 30 minuts del de Barcelona i que resitua la reclamada estació intermodal en el mapa d'infraestructures del territori. L'alcalde ha valorat la feina prèvia feta en trobades "discretes, però sempre eficaces" amb la Generalitat per arribar a l'acord.

Sobre el calendari, l'alcalde ha avançat que abans del 2026 s'iniciaran les obres de l'estació intermodal al costat de l'aeroport. "Al 2027 ja podrem contemplar com tira endavant", ha afirmat. Pellicer ha destacat la coincidència en el temps amb la construcció de l'estació de tren de Bellissens, la segona a la ciutat de Reus, amb l'execució prevista per al 2024. "La constel·lació al final s'ajunta", ha dit.

El territori, però, parteix de molts anys de promeses sense materialitzar i etapes en què fins i tot l'estació intermodal va quedar suspesa, oblidada dins d'un calaix. "Els acords són per complir, tenim tota la confiança amb el Govern de Catalunya i amb l'Estat, l'estació intermodal central és el que sempre hem demanat, és un acord bàsic per a Reus i per al futur de país", ha declarat Pellicer.

"L'Aeroport de Reus ja juga a la Champions i ja som a la mateixa divisió que els de Barcelona i Girona, aquesta és la bona línia, però també és veritat que no és la primera vegada que ens prometen una cosa i després no es compleix, i com que estem escaldats, estarem atents perquè l'acord es compleixi i es porti a terme", ha manifestat el president de la Cambra de Comerç de Reus, Jordi Just.

La Diputació se suma a la reaccions positives

La Diputació de Tarragona valora positivament l'anunci de construcció d'una estació d'alta velocitat a Reus, en el marc del projecte d'ampliació de l'Aeroport del Prat que preveu potenciar el sistema aeroportuari català i la seva interconnexió. La nova infraestructura, llargament reivindicada, permetrà impulsar la intermodalitat de l'Aeroport de Reus i la seva activitat. "Som la segona àrea metropolitana del país i hem de tenir intraestructures que responguin a les nostres necessitats i potencial per garantir oportunitats de futur", segons Noemí Llauradó, presidenta de la Diputació de Tarragona. La nova estació d'alta velocitat ferroviària, que es preveu que estigui a punt l'any 2026, permetrà situar Reus a només 30 minuts de l'Aeroport del Prat, fet que contribuirà a construir una Catalunya en xarxa, cohesionada i equilibrada territorialment. Segons Llauradó: "És un projecte clau i necessari per a la connectivitat de la demarcació amb la resta del país, com també ho és la millora de la connectivitat entre diversos municipis del Camp de Tarragona, una infraestructura que hem de seguir defensant".

Notícies relacionades