Els hotelers tanquen “un bon estiu”, però “lluny de les ocupacions de pre-pandèmia”

Els destins de platja i muntanya poc massificats han registrat les millors ocupacions

Agost es posiciona com el mes amb més ocupació, mentre que setembre experimenta una lleugera davallada respecte l’any anterior a causa de la climatologia.
Redacció / Tarragona

L'Associació Hotelera de la Província de Tarragona, integrada a la Federació AEHT, constata un increment en l'ocupació respecte 2020 però sense assolir xifres pre-pandèmia. Els bons resultats del mes d'agost permetran, segons aquesta associació que molts establiments puguin suportar la temporada baixa.

Els destins de natura i de muntanya, juntament amb els de costa ubicats en zones poc massificades, i sobretot els càmpings i cases rurals, són els que han presentat un major percentatge d'ocupació, arribant alguns d'ells al 90% al mes d'agost. Els destins purament vacacionals que depenen de la touroperació, com Salou o La Pineda, han tingut una bona ocupació però un percentatge elevat de negocis d'aquestes poblacions no ha obert les seves portes i que, per tant, el client s'han concentrat en pocs allotjaments.

Agost ha estat el mes amb més ocupació, arribant en alguns indrets del territori al 90%, sobretot la segona i la tercera setmana; i el mes de setembre, com ja és habitual, però aquest any incrementat per la mala climatologia, ha experimentat una lleugera davallada respecte anys anteriors. L'Associació Hotelera apunta dues constants en la majoria d'establiments turístics de la província durant tot l'estiu: l'augment de la despesa mitjana per client i les reserves d'última hora.

La despesa a l'allotjament és superior respecte l'any anterior, s'han mantingut les reserves d'última hora i el perfil de client ha estat majoritàriament nacional

El perfil de turista ha estat majoritàriament nacional, principalment català i de comunitats autònomes com País Basc, València, Madrid i Aragó. Aquest canvi en el consum turístic ha compensat, en bona part, la falta d'estrangers. També hi han hagut reserves de clients francesos que han vingut amb el seu cotxe particular.

Segons Magí Mallorquí, president de l'AHPT "La 5a onada no ens ho ha posat fàcil, però l'estiu ha anat prou bé. Aquesta empenta que hem viscut el mes d'agost permetrà a molts establiments surfejar la temporada baixa i seguir treballant per mantenir els seus negocis. El necessitàvem per encarar l'hivern i arribar a la Setmana Santa. Però som conscients de la incertesa dels propers mesos i de la càrrega que ha suposat per molts negocis el darrer any i mig de restriccions".

.

Notícies relacionades